Tuli tuhosi kerrostaloasunnon Joutsenossa Pulpilla — Asukas ei ollut kotona, kukaan ei loukkaantunut palossa

Kai Skyttä

Pulpin kerrostalopaloa oli sammuttamassa viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Mukana oli myös poliisipartio ja kaksi ensihoidon ambulanssia.
Pulpin kerrostalopaloa oli sammuttamassa viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Mukana oli myös poliisipartio ja kaksi ensihoidon ambulanssia.

Tulipalo tuhosi kerrostalokaksion Joutsenossa Pulpilla torstain välisenä yönä.

Huoneisto paloi Osuustiellä sijaitsevan kolmekerroksisen talon ensimmäisessä kerroksessa. Asunnon haltija ei ollut tapahtumahetkellä kotona, mutta hänet on tavoitettu. Kukaan talon asukkaista ei loukkaantunut palossa.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai asiasta ilmoituksen noin kello yhdeltä yöllä. Palokunta joutui tunkeutumaan asuntoon omilla keinoillaan ja joutui toteamaan, että tuli oli jo ehtinyt tuhota huoneiston kokonaan.

Sammutustyöt kestivät noin kaksi tuntia. Päivystävä palomestari Arto Suomalainen kertoo, että kahdella ambulanssilla liikkeellä ollut ensihoito tarkasti talon asukkaat ja nämä pääsivät jatkamaan yötään asunnoissaan kello puolen kolmen jälkeen. Suomalaisen mukaan kenelläkään ei todettu vakavia savusta johtuvia oireita.

Suomalaisen mukaan riski palon leviämisestä ei ollut kovin suuri, koska kysymyksessä on vankkarakenteinen betonitalo.

— Betonielementeistä valmistetuissa kerrostaloissa palo saattaa levitä ylöspäin ikkunoiden kautta, Suomalainen sanoo.

Syytä palon syttymiselle ei vielä tiedetä. Kaakkois-Suomen poliisi tutkii asiaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset