Koskentorin liikekeskuksessa on syksyllä entistä tyhjempää, kun H&M ja Esprit sulkevat sekä neuvola siirtyy uuteen koulukeskukseen – "Tilanne on kaiken kaikkiaan hankala", sanoo Mitran hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen

Torigalleriasta uuteen koulukeskukseen muuttaa nuorisotila Hengaamo. Liiketilat eivät kiinnosta sijoittajia, jos ei ole vuokralaisia ja tuottoja.

Santeri Tynkkynen

Vero Moda ja Jack&Jones sulkivat myymälät Koskentorilla jo kesällä 2017. Pian yläkerrasta poistuu neuvola.
Vero Moda ja Jack&Jones sulkivat myymälät Koskentorilla jo kesällä 2017. Pian yläkerrasta poistuu neuvola.

Imatrankoskella Koskentorin liikekeskuksessa on syksyllä jälleen entistä enemmän tyhjiä liiketiloja.

Eksoten neuvola muuttaa liikekeskuksesta Mansikkalan uuteen koulukeskukseen elokuussa, H&M sulkee ovensa syyskuussa ja Esprit laittaa lapun luukulle kesän loppuun mennessä.

Myös nuorisotila Hengaamo siirtyy torigalleriasta uuteen koulukeskukseen. Jo ennestään tyhjää tilaa on ollut muun muassa entisen Jack&Jonesin ja Vero Modan tiloissa. Talvella myös alusasuliike Alexsandra muutti H&M:n naapurista pois.

Kaikki kulminoituu Imatran ja keskustan vetovoimaan. Mitran hallituksen puheenjohtajan Tommi Matikaisen mukaan jokaisessa hallituksen kokouksissa käydään keskustelua, mitä vetovoimalle olisi tehtävissä.

– Aika vähissä on ne pelimerkit, etenkin kun matkailu on venäläisten osalta hiipunut. Ei ole kovin isoja ahaa-elämyksiä tullut, millä vetovoimaa saisi kehitettyä.

"Tilanne on kaiken kaikkiaan hankala"

Mitran hallituksen puheenjohtajan Tommi Matikaisen mukaan vapaita liiketiloja markkinoidaan niin aktiivisesti kuin mahdollista.

– Jatkuvasti yritetään löytää myyntiratkaisuja tai vuokralaisia, hän sanoo.

Hänen mukaansa kukaan ei tällä hetkellä ottaisi tiloja edes ilmaiseksi, koska pääomakulut ja kiinteät kulut juoksevat. Kiinteistöillä ei Matikaisen mukaan ole käytännössä arvoa ilman vuokralaisia.

– Eihän ne kiinnosta sijoittajia, jos ei ole vuokralaisia ja tuottoja. Tilanne on kaiken kaikkiaan hankala.

Tyhjät liiketilat rasittavat myös yhtiön kannattavuutta, ja sitä kautta loppuviimein veronmaksajat maksavat viulut.

Vapaita liiketiloja voidaan tapauskohtaisesti räätälöidä mahdollisten vuokralaisten toiveiden mukaisesti.

– Yleensä pitää olla useamman vuoden vuokrasopimus, jotta tiloja kannattaa isosti lähteä muuttamaan, Matikainen sanoo.

Luetuimmat

Kommentoidut