Suna Kymäläinen liikenne- ja viestintävaliokunnan johtoon — joutuu sääntöjen mukaan luopumaan eduskuntaryhmän puheenjohtajistosta

Eteläkarjalaisilla vahva edustus liikenneasioissa.

Hannu OJala

Suna Kymäläinen vaikuttaa seuraavan vaalikauden ajan liikenne- ja viestintävaliokunnassa.
Suna Kymäläinen vaikuttaa seuraavan vaalikauden ajan liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Ruokolahtelainen kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) nousee eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi.

SDP:n eduskuntaryhmä päätti torstain ryhmäkokouksessaan esittää Kymäläistä tehtävään. Lopullisesti kaikkien valiokuntien puheenjohtajiston valitsee eduskunta täysistunnossa ensi viikolla.

Puolueiden sopimuksen mukaan paikka kuuluu SDP:lle.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajistossa on vahva eteläkarjalainen edustus, sillä keskustan lappeenrantalaista kansanedustaja Ari Torniaista esitetään valiokunnan varapuheenjohtajaksi.

Kymäläiselle valiokunnan puheenjohtajuus tarkoittaa sitä, että hän joutuu demarien eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan luopumaan paikastaan ryhmän puheenjohtajistossa. Kymäläinen on ryhmän toinen varapuheenjohtaja.

Etelä-Karjalassa monta hanketta vireillä

Kymäläinen oli mielissään valinnasta. Hän on ollut valiokunnan jäsen kahdella edellisellä kaudella.

— Tämä meni juuri kuten toivoin. Sain sen mitä halusin, Kymäläinen kertoo.

Kymäläisellä on Etelä-Karjalassa paljon seurattavia hankkeita.

— Esimerkiksi Saimaan kanavan sulkujen pidentäminen on sellainen uusi asia, joka on mukana hallitusohjelmassa. Etelä-Karjalan edunvalvonta on tässä tietysti tärkeää, mutta koko maan väylähankkeita pitää viedä eteenpäin. Meillä on tehtävänä koko maata koskeva 12 vuoden liikennejärjestelmäsuunnitelma, jotta väyläpolitiikkaan tulee pitkäjänteisyyttä.

Muitakin paikkoja jaossa

Demarit teki muitakin nimityksiä valiokuntien johtopaikoille. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi ryhmä esittää eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelää, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi kansanedustaja Johannes Koskista.

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen saa paikat valtiovarainvaliokunnassa ja sivistysvaliokunnassa. Lisäksi hän on varajäsen ympäristövaliokunnassa.

Imatralainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Niina Malm saa paikat ympäristövaliokunnassa ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Hän on lisäksi varajäsen tulevaisuusvaliokunnassa.

Juttua päivitetty torstaina 13.6. kello 15.17. Valiokuntien puheenjohtajiston valitsee lopullisesti eduskunta täysistunnossaan ensi viikolla. Kello 15.58. lisätty Suna Kymäläisen kommentit.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset