Koronakriisi toi Elman Lotta Kärhän ja Kakkukulman Babsi Heikkisen saman katon alle – Vakavassa tilanteessa tarvitaan myös huumoria, ja niin syntyi vessapaperikakku

Yrittäjät ja ystävät löivät pandemian alla hynttyyt yhteen.

Kaisa Beltran

Babsi heikkinen ja Lotta Kärhä ovat päättäneet selvitä yhteistyöllä pandemian aiheuttamasta tilanteesta.
Babsi heikkinen ja Lotta Kärhä ovat päättäneet selvitä yhteistyöllä pandemian aiheuttamasta tilanteesta.

Kahvila ja tilausleipomo Kakkukulma on toistaiseksi sulkenut Imatran Keskusaseman liiketilansa ja toimii nyt lounasravintola Elman tiloissa.

Kakkukulman yrittäjä Barbara "Babsi" Heikkinen kertoo aseman liiketilan olleen sen verran pieni, ettei voi näissä oloissa turvata etäisyyttä asiakkaiden välissä. Kahvilatoiminta on toistaiseksi jäissä ja Heikkinen tekee töitä tilauksesta.

Yhteistyö Elman Lotta Kärhän kanssa virisi yrittäjien ystävyydestä. He ovat tavanneet kondiittorikisällin opinnoissa Sampossa.

Lounaskahvila Elmaan ei voi tällä hetkellä jäädä ruokailemaan, mutta lounaan voi noutaa mukaan. Kärhä on joutunut lomauttamaan kaikki seitsemän työntekijäänsä joko osa-aikaisesti tai kokonaan.

– Teimme tästä kahden naisen yhteistyöprojektin, jotta selviämme yhdessä tilanteesta, Heikkinen kuvailee.

Kaisa Beltran

Vessapaperi- ja käsidesikakku kuvastavat, ettei positiivisuutta ja huumoria saa unohtaa tukalassakaan tilanteessa.
Vessapaperi- ja käsidesikakku kuvastavat, ettei positiivisuutta ja huumoria saa unohtaa tukalassakaan tilanteessa.

Vessapaperi- ja käsidesikakku

Heikkisen tilaukset ovat vähentyneet pandemian myötä. Tilausten tekeminen on tapahtunut tällä viikolla Elman Saareksiinmäen tiloista käsin. Ensi viikolla Saareksiinmäki sulkeutuu, ja yrittäjät siirtyvät Elman Vuoksenniskan suurempiin tiloihin.

– Pyrimme takaamaan samat tuotteet kuin ennenkin.

Heikkinen toimii nyt tilanteen mukaan ja toivoo asiakkailta palautetta siitä, mitä nämä kaipaavat.

– Nyt kotona on kokonaisia perheitä, eivätkä kaikki halua välttämättä leipoa. Tulkaa reippaasti ja rohkeasti sanomaan mitä tarvitsette!

Tilanne on herättänyt Heikkisen luovan ja humoristisen puolen; tilauksesta saa myös vessapaperirullan tai käsidesipullon muotoisen kakun.

Kotiinkuljetus lasvava sektori

Kärhä ja Heikkinen panostavat kotiinkuljetukseen, jonka uskovat kasvavan vielä entisestään. Jos ruokaa haluaa, tulee tilaus tehdä viimeistään edellisenä päivänä.

– Vein juuri seitsemänkymppiselle pariskunnalle kahvileivän ja kahvit. Nyt tuntuu, että jokainen auttaa jokaista, Heikkinen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset