Mihin unohtui Mellonlahden puhdistus, kysytään tuoreessa valtuustoaloitteessa

Imatran kaupunginvaltuustolle jätettiin maanantaina kaksi aloitetta. Toinen koskee töhryjen poistamista, mitä tulisi perussuomalaisten mielestä nopeuttaa.

Olli-Pekka Härmä

Mellonlahden vedenlaadun parantamisesta on puhuttu Imatralla jo vuosien ajan. Toistaiseksi hankkeet eivät ole edenneet.
Mellonlahden vedenlaadun parantamisesta on puhuttu Imatralla jo vuosien ajan. Toistaiseksi hankkeet eivät ole edenneet.

Mihin kummaan on jäänyt Mellonlahden puhdistus, kysyy Anssi Piirainen (vas.) maanantaina jättämässään valtuustoaloitteessa.

— Asukkaat eivät ole tyytyväisiä Imatran kaupungin viivyttelyyn Mellonlahden puhdistamisessa. Asiasta on jätetty aikaisemmin aloite sekä asukkaan että valtuutetun toimesta, mutta asia ei ole edennyt mitenkään, Piirainen toteaa.

Lahden puhdistamisesta on tehty myös tutkimuksia, hän muistuttaa.

Piirainen esittää, että lahden puhdistamiseen varataan talousarviossa rahaa ja kaupunki hakee toimenpiteitä varten avustuksia. Samalla tulee laittaa myös Mellonlahden rannat kuntoon.

—  Asukkaat haluavat myös, että rantapusikoita raivataan, koska ne vaikeuttavat liikkumista.

Toinen aloite töhryistä

Valtuustolle jätettiin toinenkin aloite.

Perussuomalaiset haluavat, että Imatran kaupunki nopeuttaa töhryjen poistamista ja tiivistää yhteistyötään myös yksityisen sektorin kanssa töhryjen putsaamiseksi.

Minna Mäkinen

Näitä Imatralla riittää.
Näitä Imatralla riittää.

Tällä hetkellä töhryjen putsaaminen kestää Timo Härkösen (ps.) mukaan aivan liian kauan. Hän haluaisi nopeuttaa prosessia, jolla rakennusten omistajat tai töhryjen tekijät velvoitetaan putsaamaan töhryt pois kiinteistöjen tai rakenteiden pinnoilta.

Kyse on kaupungin imagosta. Haluammeko antaa suttuisen kuvan Imatrasta, Härkönen kysyy. Töhryt on putsattava hänestä viiveettä silloinkin, vaikka niiden tekijä ei olisi tiedossa.

— Kaupungilta täytyy löytyä selkeä tahtotila selvittää ja nopeuttaa töhryjen poistoa. Myös kaupungin rakennusvalvontajaoksen tulee olla aktiivisempi töhryjen putsaamisen osalta.

Härkönen perää kaupungilta erityistä ”töhryjenpoistosuunnitelmaa”, jossa määritellään, kuinka puhdistamista nopeutetaan ja tehostetaan.

Luetuimmat

Kommentoidut