Sampsa Lintusta esitetään Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäälliköksi — virkaa haki 17 henkilöä

Imatralta tehtävään oli haastateltu vs. valmiuspäällikkö Tuomas Pylkkästä.

Sampsa Lintunen Suursuon turvetuotantoalueen tulipalon tiedotustilaisuudessa viime kesänä.
Sampsa Lintunen Suursuon turvetuotantoalueen tulipalon tiedotustilaisuudessa viime kesänä.

Palopäällikkö Sampsa Lintusta Lappeenrannasta esitetään Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastuspäälliköksi.

Pelastusjohtaja Erkki Hokkanen esittää Lintusen valintaa ensi viikolla kokoontuvalle pelastuslautakunnalle. Pelastuspäällikön valintaa valmistellut työryhmä oli päätynyt yksimielisesti Lintusen kannalle.

Lintusen varalle esitetään pelastuspäälliköksi paloinsinööri Ilkka Eskelistä Porvoosta.

Hakijoita oli kaikkiaan 17. Valintatyöryhmä oli kutsunut haastatteluun yhdeksän hakijaa. Haastatelluille oli tehty myös soveltuvuusarviointi.

Lintusen ja Eskelisen lisäksi oli haastateltu palomestari Marko Hottinen Oulusta, riskienhallintapäällikkö Jani Kanerva Lappeenrannasta, pelastuspäällikkö Jani Kareinen Kajaanista, vs. valmiuspäällikkö Tuomas Pylkkänen Imatralta, pelastuspäällikkö Pekka Räty Ylivieskasta ja kehittämispäällikkö Teemu Veneskari Kouvolasta.

Nykyinen pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle on irtisanoutunut ensi vuoden kesäkuun alusta lukien. Kun hän pitää sitä ennen kaikki rästissä olevat lomat ja vapaat, virantoimitus päättyy viimeistään kuluvan vuoden lopussa.

Uusi pelastuspäällikkö toimii pelastuspäällikön viransijaisena ensi toukokuun loppuun asti, minkä jälkeen alkaa toistaiseksi voimassa oleva virkasuhde.

Pelastuspäällikön keskeisenä tehtävänä on johtaa pelastustoiminnan vastuualueen toimintaa ja vastata sen kehittämisestä.

Luetuimmat