Etelä-Karjalan kesäyliopiston toimisto keskitetään Lappeenrantaan – Koulutustarjonta säilyy Imatralla siitä huolimatta, vakuuttaa rehtori Mari Smolander

Kesäyliopistolla on takanaan neljä tappiollista vuotta. Toimistopalvelujen sijainnilla ei ole vaikutusta kesäyliopiston Imatran koulutustarjontaan.

Joonas Tapaninen

Rehtori Mari Smolanderin mukaan Imatralla järjestetään jatkossakin avointa korkeakouluopetusta.
Rehtori Mari Smolanderin mukaan Imatralla järjestetään jatkossakin avointa korkeakouluopetusta.

Imatralla ja Lappeenrannassa toimiva Etelä-Karjalan kesäyliopisto keskittää toimistonsa yhdelle paikkakunnalle Lappeenrantaan. Syynä on talouden tasapainotustarve.

Toimistopalvelujen sijainnilla ei ole vaikutusta kesäyliopiston Imatran koulutustarjontaan, vakuuttaa kesäyliopiston rehtori Mari Smolander. Kesäyliopisto on ainoa korkeakoulutasoista opetusta järjestävä taho Imatran kaupungissa.

– Imatralla järjestetään jatkossakin kaikki sellainen avoimen korkeakouluopetuksen ja muun koulutuksen tarjonta, jolla seudulla on tarvetta ja kysyntää. Tätä hallitus edellytti päätöksessään.

Kesäyliopistoa ylläpitää Itä-Suomen yliopistoseura ry. Yhdistyksen hallitus katsoi talouden tervehdyttämisen välttämättömäksi, sillä kesäyliopistolla on takanaan neljä tappiollista vuotta. Vuoden 2019 tilinpäätöksen ennakoidaan olevan noin 30 000 euroa tappiollinen Lappeenranta-Imatra kaupunkiseudun antamasta tuesta huolimatta.

Vuosien 2020 ja 2021 talousennusteet ovat niin ikään tappiollisia. Ilman toimiston keskittämistä Lappeenrantaan talouden tasapainottaminen olisi edellyttänyt yhden työntekijän irtisanomista ja tiukkaa talouskuria. Kesäyliopistossa työskentelee kuusi työntekijää, jotka esittivät, että säästöt etsittäisiin irtisanomisen sijasta keskittämisellä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut