Viikonlopun menovinkit: Ajojen pärinä houkuttaa Imatralle monta ruokamyyjää, kojuista löytyy vaikka brasilialaisia coxinha-leivoksia, espanjalaisia churroja — ja vetyjä ja atomeita

Imatrankosken kirkon pihassa päivystää seurakunnan nuorten lettubaari. Jos ajojen hulina tai Imatran keikkatarjonta ei kiinnosta viikonloppuna, voi lähteä vaikka luontoretkelle.

Tuuli Koivisto

Namskis, myös tämäntapaista ruokaa on viikonloppuna tarjolla.
Namskis, myös tämäntapaista ruokaa on viikonloppuna tarjolla.

Imatrankosken kävelykadulta ja Koskipuistosta saa tänä viikonloppuna ruokaa niin pitkään, kuin ruokamyyjät vain pysyvät tolpillaan. Eli toivottavasti ainakin sinne asti, kun ravintolat menevät kiinni, miettii Imitsin toiminnanjohtaja Liisa Marsio.

— Myydä saa niin kauan kuin jaksaa. Toivomme, että kojut avataan viimeistään lounasaikaan ja että kaikki on korjattu pois viimeistään maanantaiaamuun mennessä, kertoo Marsio.

Imitsin toivomuksena on myös se, että kauppiaat lähtisivät sunnuntaina pois vasta sitten, kun kisat ovat loppuneet ja alueet alkaneet tyhjentyä väestä.

Kävelykadulla neljä ruokapaikkaa

Imitsi on myynyt viikonlopun ajaksi ruuanmyyntipaikkoja kaikkiaan viidelle toimijalle — ja tietysti siksi, että tänä viikonloppuna tapahtuu Imatran kesän suurin tapahtuma, Imatran ajot.

Ruokapaikoista neljä pystyttää itsensä kävelykadulle. Sinne on tulossa ainakin kalanmyyntipaikka, jonka valikoimista löytyy todennäköisesti muikkua ja lohta.

Naapurikaupungista kävelykadulle rantautuu vetyjä ja atomeita. Lisäksi sinne tulee kebabtyylistä ruokaa tarjoava koju sekä meksikolaistyyppistä ruokaa tarjoava koju, tortilloineen kaikkineen, Marsio kertoo.

Ruokakojujen lisäksi kävelykadulle nousee myös muunlaisia myyntikojuja. Niiden tuotevalikoima vaihtelee esimerkiksi erilaisista tekstiileistä koruihin ja kiviin — eli jos vaikka lippis tai huppari pääsee kisapäivien tuoksinassa katoamaan, niin uutta löytyy tilalle helposti.

Ruokaa saa myös Koskenpuistosta. Sieltä löytyy esimerkiksi brasilialaisia coxinha -leivoksia, pisaran muotoon pyöriteltyjä, taikinakuoreen kätkettyjä ja friteerattuja palleroita, jotka on täytetty kanalla ja tuorejuustolla. Jos pallerot eivät nappaa, niin perinteisemmän tarjonnan ystäville Koskenpuistoon on tulossa myös hot dog -kärry.

Koskipuiston kautta kulkiessa pääsee taittamaan myös makeannälkänsä, sillä siellä olevan ruuanmyyntipisteen valikoimiin kuuluvat myös espanjalaiset pitkulaiset, ja perinteisesti kanelin, sokerin ja suklaakastikkeen kanssa nautittavat churro -munkit.

Lettubaarikin on pystyssä

Luonnollisesti suolenmutkiinsa saa täytettä myös ajoalueelta. Siellä on Imatran moottorikerhon omia myyntipisteitä, mutta niiden lisäksi Imitsi on myynyt alueelle reilut toistakymmentä myyntipaikkaa. Osa niistä tarjoaa ruokaa ja juomaa, osa jotain ihan muuta.

Lisäksi lauantaina Imatrankosken kirkon pihassa päivystää seurakunnan nuorten lettubaari.

Imatran ajot ovat käynnissä perjantaista 14.6. sunnuntaihin 16.6.

Koskenpartaalla keikkakavalkadi

Viikonlopun aikana kävelykadulta löytyy ravintoa myös hengelle. Korville sitä tarjoilevat paikallisista muusikoista koostuvat bändit sekä perjantaina että lauantaina, Koskenpartaan esiintymislavalta käsin.

Keikkakavalkadi alkaa perjantaina kello 19, kun lavan valloittaa Station-bändi. Lauantaina yhtyeitä on kaksin kappalein: kello 18.30 lavalle nousee teini-ikäisten Lennin, Millan ja Villen muodostama The Jewels-yhtye.

Tuntia myöhemmin, eli kello 19.30 on hieman varttuneempien soittajien vuoro. Silloin jytäkkää 1970-80 -lukujen taitteen funky-discoa tarjoilee Colonel Bogey & His Funky Disco Band.

Sielun ravintoa saa sunnuntai-aamuna noin kello 10.50, kun kisan pääkuuluttamosta kajahtaa hartaus/kisa-avaus suomeksi, englanniksi ja saksaksi.

Marleena Liikkanen

Luonnonkukkien päivän tarkoituksena on lisätä kasvituntemusta ja luoda luontoelämyksiä.
Luonnonkukkien päivän tarkoituksena on lisätä kasvituntemusta ja luoda luontoelämyksiä.

Luonnonkukkien päivänä lähdetään retkelle

Imatralla se tarkoittaa sitä, että tarjolla on Tikanhuudon metsään eli Kuurmanpohjaan suuntautuva luontoretki. Retkellä oppaana toimii Juha Jantunen Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutista.

Retkipaikka löytyy osoitteesta Suokumaantie 131. Jos sinne ei itse osaa ja navigaattori on rikki, voi tulla myös Imatran ABC-huoltoaseman parkkipaikalle kello 10:ksi.

Tikanhuudon metsässä on monenlaista kasvillisuutta. Niistä harvinaisimpia ovat pesäjuuri, eli lehtivihreätön kämmekkä ja tummaraunioinen, eli pienikokoinen saniainen, jolla on koristeelliset lehdet.

Paikoin metsässä kasvaa myös metsälehmusta. Tikanhuudon metsästä löytyy myös monenlaista maastoa, kuivista kalliokumpareista reheviin lehtonotkelmiin.

Luonnonkukkien päivä on yhteispohjoismainen teemapäivä. Sitä vietetään aina juhannusta edeltävänä sunnuntaina.

Sen vietto alkoi Tanskasta vuonna 1988. Suomessa päivää on juhlistettu retkeilemällä vuodesta 2003 alkaen.

Päivän tavoitteena on herättää kiinnostusta luonnonkasveihin ja tarjota yhteisiä luontoelämyksiä mahdollisimman monelle. Siksi sen aikana eri puolilla Suomea järjestetään lähes sata kasviretkeä.

Luonnonkukkien päivä sunnuntaina 16.6. Retkelle voi osallistua tulemalla Imatran ABC-huoltoasemalle klo 10.

jere hietala

André Linman Sturm und Drangin aikoina.
André Linman Sturm und Drangin aikoina.

Sturm und Drangin André Osmossa

Osmo’s Cosmos juhlii koko pitkän viikonlopun Imatran ajoja. Sen menuuseen on katettu muun muassa perjantainen Hard Rock Lideo Show ja lauantainen Lideo Show, ilman hard rockia.

Molemmissa tapahtumissa esiintyvät Sturm und Drangin keulakuvana tunnettu André Linman, sekä Ile Koukonen. Lisäksi baari vihjaa järjestävänsä molemmille illoille myös jotain yllätystä.

Perjantaina Lideo Shown hard rock -versiossa esiintyy myös Valtteri Nyyssönen.

Lideoshowt alkavat molempina iltoina puolilta öin. Jos ei jaksa valvoa sinne saakka, ja haluaa nähdä ainakin Linmanin, sekin onnistuu. Hän soittaa molempina päivinä pari soolokeikkaa pubin puolella. Nämä keikat tapahtuvat noin kello 20 ja kello 21.30 sekä perjantaina että lauantaina.

Imatranajo-viikonloppu OC-baarissa perjantaina 14.6. ja lauantaina 15.6.

Anne Vihavainen

Molos arkistokuvassa silloin, kun heitä oli vielä neljä.
Molos arkistokuvassa silloin, kun heitä oli vielä neljä.

Vahdissa pöhköjatsia ja Pate Friman

Pub Vahdissa soi koko tulevan viikonlopun.

Perjantai-iltana pubin puolella musisoi entinen Quatros Molos, nykyinen Trio Molo, eli ainoa oikea bulvanialaista pöhköjatsia soittava orkesteri. Ennakkotietojen mukaan orkesterissa saattaa kemiallisen vahvistuksen lisäksi esiintyä myös muita vahvistuksia.

Aloitusajaksi on ilmoitettu kello 19.30, mutta tässä kohtaa kannattanee varoittaa, että kellonajat on tarkoitus katsoa lehmänkellosta. Orkesterin instrumenttivalikoimiin ovat aiemmin kuuluneet ainakin melufoni, tasku-tärppä, matka-klosetti, pan-jo, veto- ja työntöpasuuna ja sucks-foni.

Lauantaina ja sunnuntaina soitto siirtyy terassille. Siellä kansaa ilahduttaa molempina päivinä joensuulainen Pate Friman. Monesti mies soittaa rockabillyä Orient Express -bändinsä kera, mutta tällä kertaa hän nousee lavalle ihan vain kaksin kitaransa kanssa. Terassisoitto soi molempina päivinä kello 14.

Livemusiikkia Vahdissa perjantaina 14.6. klo 19.30, lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6. klo 14.

katja Neuvonen

Virta-opistossa voi taas opiskella myös venäjää.
Virta-opistossa voi taas opiskella myös venäjää.

Ilmoittaudu Virtaan

Jos kesä, loma ja toimettomuus jo ahdistaa, niin ei syytä huoleen. Virta-opiston ilmoittautuminen nimittäin alkoi jo.

Valikoimissa on muun muassa Kreikan kuvataidetta, huonekalujen entisöintiä, syvävenyttelyä tai oppia osakesijoittamiseen. Kursseja voi selata ja niille voi ilmoittautua vaikkapa sivulla opistopalvelut.fi/imatra.

Ensimmäiset Virta-opiston kurssit alkavat jo elokuussa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset