Hurmaavaa charmia ja tyyntä eleganssia — Imatran vanhat tanssivat urheilutalolla, katso kuvat ja video

Vanhojen päivä on lukiolaisille muutakin kuin pukujuhla. Tai ainakin sen jälkeen stressi rauhoittuu ja palataan normaaliin arkeen.

Mari Pajari

Urheilutalolla vanhat tanssivat aamulla koululaisille ja siirtyivät päivän ajaksi eri kohteisiin. Illalla edessä on yleisöesitys sukulaisille.
Urheilutalolla vanhat tanssivat aamulla koululaisille ja siirtyivät päivän ajaksi eri kohteisiin. Illalla edessä on yleisöesitys sukulaisille.

Aamulla kello viisi. Silloin oli alkanut Jade Rantasalmen ja Sanna Räsäsen valmistautuminen yhteen lukiovuosien tähtihetkeen: vanhojen päivään. Nuoret naiset olivat meikanneet ja asetelleet yhdessä kampauksensa, improvisoinnin hengessä. Räsänen oli väsännyt Rantasalmen palmikon ja Rantasalmi puolestaan kiepauttanut Räsäsen nutturan.

Ennakkoharjoittelua upeat kokonaisuudet eivät olleet tarvinneet. Myös asujen valinta väriä myöden oli sujunut parivaljakolta sujuvasti.

— Punainen, sen piti olla ehdottomasti punainen, kuvaili Rantasalmi.

— Tilasin vain netistä aika riskillä, Räsänen hymyili.

Mari Pajari

Jarkko Savolainen (vas.), Jade Rantasalmi, Sanna Räsänen ja Arttu Pyykkö lähtivät tanssiin rennolla mielellä, sillä liikkeitä oli harjoiteltu hartaasti.

Puku taipui tanssiin

Rantasalmi oli hankkinut asunsa jo lokakuussa, Räsänen vasta kuukausi sitten. Molemmat arvioivat, että vanhojen päivän kunniaksi yllä oli nyt jotain niin hienoa ja kallista, että sellaista ei ennen oltu koettu.

Sen sijaan Rantasalmen kavaljeeri Jarkko Savolainen oli jo ennättänyt vastaavaan pukuun sonnustautua, tosin hyvän aikaa sitten.

— Taisi olla rippijuhlilla, Savolainen naurahti.

Tyylikäs kokonaisuus taipui Savolaisen mukaan varsin hyvin tuleviin tanssitarpeisiin. Joustavuutta polven kohdilla oli jo tullut kokeiltua. Myös Räsäsen tanssikumppani Arttu Pyykkö viihtyi kokopuvussaan. Aamulla hänkin oli saanut istahtaa peilin ääreen hiusten laittoon.

— Sisko laittoi, kuittasi Räsänen kiharakampauksensa.

Mari Pajari

Susanna Zitting (vas.), Mimmi Ahtiainen, Tuuli Rinkinen, Anna Ronkonen ja Kiia Kaskiniemi kokevat, että vanhojen päivällä on myös muu merkitys kuin pukujuhla.

Enemmän kuin pukujuhla

Liehuvahelmaisten mekkojensa kanssa yhteiskuvaan asettautuneet Susanna Zitting, Mimmi Ahtiainen, Tuuli Rinkinen, Anna Ronkonen ja Kiia Kaskiniemi kokivat, että vanhojen päivä on muutakin kuin pukujuhla. Siinä on yhden aikakauden lopun tuntua. Kun abiturientit lähtevät, ja tanssit on tanssittu, palataan arkeen.

Vanhojen päivää valmistellaan monin tavoin ja siihen liittyy monia harjoituksia. Vielä torstaina tansseja oli hiottu kahden ja puolen tunnin ajan.

Päivään liittyy myös jännitystä, jota Ronkosen mukaan kohdistui eniten illan tanssinäytökseen.

— Sinne tulee ihan hirveän paljon sukulaisia katsomaan, Ronkonen totesi.

Mari Pajari

Noona Hatakka (vas.), Neea Husu, Mette-Maarit Mustonen ja Saara Juntunen asettuivat läheisten kuvattavaksi heti aamusta.

Illaksi mökkeilemään

Upeat asut ovat usein kallis hankinta ja prinsessapäivän jälkeen niille voi olla vaikea löytää käyttöä. Noona Hatakka, Neea Husu, Mette-Maarit Mustonen ja Saara Jantunen pohtivat, että oman vanhojen päivän jälkeen puvun voisi kierrättää eteenpäin.

Onko siis jollakin jo nyt yllään käytetty puku?

— Ei, naiset naurahtivat.

Vanhojen päivä huipentuu iltakuudelta alkavaan yleisötanssiin. Sen jälkeen lukiolaiset aikoivat lähteä porukalla rentoutumaan. Tähtäimessä oli mökkeily Rauhassa, joten sifongit jätettiin viimeistään siinä vaiheessa kaappiin. Ja hyvä niin, totesi Husu.

— Onhan tämä ollut aika stressaavaa, kampaajalla käymistä, meikkausta, ja kaikkea, Husu huokaisee.

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Mari Pajari

Luetuimmat