Lappeenrannassa nähdään huipputason yleisurheilua ensi kesänä – Uusi tv-kisasarja päättyy Kimpiselle elokuussa

Kalle Sipiläinen

Kimpisessä kilpaillaan huipputasolla myös ensi kesänä, vaikka Eliittikisa-sarja lopetettiin. Kuvassa Simo Lipsanen vuoden 2016 Eliittikisoissa. Arkistokuva.
Kimpisessä kilpaillaan huipputasolla myös ensi kesänä, vaikka Eliittikisa-sarja lopetettiin. Kuvassa Simo Lipsanen vuoden 2016 Eliittikisoissa. Arkistokuva.

Kimpisen kentällä Lappeenrannassa nähdään huipputason yleisurheilua myös ensi kesänä. Kimpisessä kilpaillaan uuden viisiosaisen tv-kisasarjan päätösosakilpailu elokuun 22. päivänä. Kilpailun järjestää Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Uusi kisasarja on Suomen urheiluliiton (SUL) alainen ja se korvaa viime kesänä päättyneen Eliittikisa-sarjan. Eliittikisoissa kilpailtiin vuodesta 1987 saakka.

Muut uuden sarjan kilpailut käydään Espoossa, Kuortaneella, Joensuussa ja Lapinlahdella. SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä on toistaiseksi vähäsanainen uudesta sarjasta.

— Päivämäärät on lyöty lukkoon, kisajärjestäjien ja Ylen kanssa. Parasta aikaa hiotaan sarjan uudistuksia. Niistä kerrotaan myöhemmin, Mäkelä sanoo liiton tiedotteessa.

Yle näyttää uuden kisasarjan kilpailut kanavillaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.