Karelia Beat palaa juurilleen - imatralainen tanssiorkesteri täyttää tänä kesänä kymmenen vuotta

Karelia Beat

Karelia Beat -orkesterin muodostavat Jan Broms (vas.), Ville Ulvinen ja Jari Hulkkonen.
Karelia Beat -orkesterin muodostavat Jan Broms (vas.), Ville Ulvinen ja Jari Hulkkonen.

Juhlavuottaan viettävä Karelia Beat palaa syntysijoilleen. Orkesterin ensimmäinen virallinen keikka järjestettiin juuri Ukonlinnassa.

— Kesän keikkoja suunnitellessa huomattiin, että meillähän tuleekin pyöreitä vuosia täyteen. Tosi mahtava juttu, että päästään juhlistamaan synttäreitä samassa paikassa, missä aikanaan aloitettiin, tunnelmoi bändin rumpali Ville Ulvinen.

Ulvisen lisäksi orkesteriin kuuluu kitaristi Jan Broms sekä Jari Hulkkonen, joka vastaa laulusta, bassosta ja hanurista. Yhteinen historia miehillä on jo pitkä.

— Koko Karelia Beatin kymmenen vuotta on menty samalla porukalla. Aikaisemminkin soitimme samassa bändissä, ja kun siitä jäi laulaja pois, ajateltiin että jatketaan kolmestaan, Ulvinen kertoo.

Erilaista musiikkia orkesteri esittää varsin monipuolisesti. Ohjelmistoon kuuluu perinteistä tanssimusiikkia, rock ’n rollia sekä kitaravetoista beat- ja rautalankamusiikkia.

— Aika paljon riippuu tapahtumasta millaista musiikkia milloinkin vedetään. Esimerkiksi häissä soitetaan tietenkin tanssimusiikkia, valsseja myöten. Muuten mennään vähän Agents-tyyppisellä musalla ja vanhoilla rokkiklassikoilla, kuten Elviksellä, miettii Ulvinen.

Tapahtumia ja keikkoja orkesterilla on riittänyt hyvin. Ulvinen arvioi, että kymmenen vuoden ajalta keskiarvo on noin 30 keikkaa vuodessa.

— Suurin osa keikoista on vedetty tässä lähialueilla, mutta olemme myös päässeet kiertämään Suomea ihan mukavasti.

Monipuolisuutta löytyy tyylilajien lisäksi myös esiintymispaikoista. On ravintola- ja baarikeikkoja, tanssilavoja sekä erilaisia juhlia. Isoillakin lavoilla on päästy esiintymään.

— Esimerkiksi Imatra big band -viikolla musisoitiin suurellekin yleisölle, rumpali muistelee.

Selkeitä tavoitteita tulevaisuudelle ei Karelia Beatilla ole. Ulvinen myöntää, että oman musiikin tekeminen kiinnostaisi, ja ammatikseen musisointi olisi mahtavaa. Toistaiseksi mennään kuitenkin vanhalla, hyväksi todetulla konseptilla. Ihmisten tanssittaminen jatkuu, se on varmaa.

— Kymmenen vuoden päästä on varmasti 20-vuotiskeikka, ja vielä isommat juhlat!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.