Voiman naisjoukkue hajosi, uutta naisenergiaa puhalletaan tyttökerhon avulla

Joonas Tapaninen

Voiman naiset pelasivat vielä viime kaudella 2. divisioonassa.

Salibandyn naisten sarjat pyörähtivät lokakuun alussa käyntiin ilman imatralaisväriä. Imatran Voiman naiset pelasivat hyvän viime kauden ja pääsivät karsimaan jopa paikasta 1. divisioonaan, mutta kesän aikana joukkueessa kävi kato.

— Voiman naisille kävi vähän huonosti, eli joukkue hajosi. Pelaajia jäi niin vähän, ettei liiton sarjoihin osallistumisessa olisi ollut mitään järkeä, kertoo Ari-Pekka Piiparinen.

Piiparisen oli tarkoitus liittyä Voiman valmennukseen Tuomo Javanaisen pariksi, mutta kesän aikana pelaajista valtaosa lipesi muihin seuroihin. Sekä lappeenrantalaisen PoNoVon nousu että Joutsenon Katajan tippuminen 2. divisioonaan vaikutti asiaan.

— Viime kauden joukkueessa oli muutamia pelaajia, jotka kävivät Lappeenrannasta pelaamassa. He menivät nyt PoNoVoon ja sitten osa vaihtoi Katajaan, Piiparinen selvittää.

Uutta voimaa tyttökerhosta

Kokonaan tyhjän päälle tyttöharrastajia ei kuitenkaan Imatralla aiota jättää. Voima on tänä syksynä käynnistänyt tyttökerhon vuosina vuonna 2008 syntyneille ja sitä vanhemmille tytöille.

Seuratyöntekijä Jesse Kotirannan mukaan Voima on saanut Opetusministeriöltä 5 000 euron tuen tyttösalibandyn kehittämiseen. Tämä aiotaan käyttää muun muassa kerhotoimintaan.

Voiman miehiä valmentavalla Toni Soikkelilla on pitkä tausta naisjoukkueiden valmentamisesta. Kotirannan mukaan naissalibandyn kehittäminen on myös Voimassa hänen vastuualuettaan.

— Mukana on tällä hetkellä kymmenkunta tyttöä, jotka harjoittelevat kerran viikossa. Ryhmää on tavoitteena kasvattaa niin, että ensi kaudella olisi tyttöjoukkue, kertoo Kotiranta.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.