Imatralaisen kiekkojuniorin Otto Leinosen tähtihetki koittaa vihdoinkin — Perjantaina Hartwall Areenan jäälle JVG:n kanssa, Kurria ja Koivua vastaan: "Kyllä jännittää", sanoo isä

Pietarinkadun Oilersin ja Leijona-legendojen ottelu pelataan ennen Ketterän Suomen cup -finaalia.

Minna Mäkinen

Otto Leinosen oma joukkue, Ketterä E07 on ottanut turnauksissa mittaa Jari Kurrin pojan, Paulus Kurrin joukkueesta. Perjantaina nähdään, pysäyttääkö Leinonen myös isä Kurrin kiekot.

Imatralainen juniorimaalivahti Otto Leinonen, 11, tanssi itsensä maailmanluokan julkkikseksi viime joulukuussa. Petteri Punakuonon tahtiin itseään lämpimänä pitänyt Leinonen päätyi some-videon kautta kanadalaiselle kiekkosivustolle, jossa Leinosen joraamista on todistanut jo liki 200.000 katsojaa.

Julkisuus rapakon takana herätti kiinnostuksen myös helsinkiläisessä hyväntekeväisyysjoukkue Pietarinkadun Oilersissa. Oilersit lupasivat oitis Leinoselle sekä uusia varusteita että vierailun helsinkiläisjoukkue HIFK:n pukukoppiin. Sokerina pohjalle annettiin lupaus ottelusta Oilersin paidassa.

Legendoja vastaan räppäreiden kanssa

Tuon ottelun aika on tämän viikon perjantaina. Leinonen luistelee jäälle Helsingissä Hartwall Areenalla Karjala-turnauksen välipäivänä, ja melkoisessa kokoonpanossa.

Millä mielin Otto on lähdössä peliin?

— No kyllä varmasti jännittää. Sen huomaa. Muuten odottavalla ja reippaalla mielellä. Mutta totta kai se jännittää, kun katsoo nimilistaa, puhelimitse tavoitettu Oton isä Atte Leinonen kertoo.

Oilersin joukkueessa pelaa sekä tunnettuja kiekkoilijoita Niklas Hagmanista Esa Pirnekseen että muilta kentiltä tunnetumpia hahmoja kuten rap-duo JVG:n parivaljakko Jare Brand ja Ville Galle. Leinosen kollega veräjänvartijana on HIFK:n maalivahtilegenda Jan Lundell.

Tuntematon ei ole myöskään vastustajan rosteri. Kimmo Timosen johtamaa Leijona-legendojen joukkuetta vahvistavat muun muassa sellaiset nimet kuin Saku Koivu, Jari Kurri, Sami Kapanen ja Petteri Nummelin. Areenalle lupaillaan saapuvaksi lisäksi yllätysnimiä.

Ohjelma tarkentuu vielä

Helsingin reissun tarkasta ohjelmasta ei ole edes Leinosen perheellä vielä tietoa. 

— Tähän mie en voi vastata, kun miekään en tiedä. Perjantaina myö lähdetään Helsinkiin aamusta, olemme pyytäneet sen vapaaksi, kun tiedettiin tämä jo aika kauan sitten. Mutta päivän ohjelma on vielä aika auki, isä Leinonen kertoo.

Mukaan Helsinkiin lähtee koko perhe, eli isä, äiti ja Otto. Reissua on suunniteltu pitkäjänteisesti ja viestejä on vaihdettu vuoden mittaan milloin mistäkin. Lopulta ohjelma alkoi tarkentua muutama kuukausi sitten, kun Karjala-turnaus tuli ajankohtaiseksi. 

Perään Ketterän mestaruusmatsi

Leinosen pelipäivä on myös Ketterän edustusjoukkueen pelipäivä. Oilersin ja legendojen ottelun jälkeen Hartwall Areenalla selvitetään tämän syksyn Suomen cupin mestari.

Vastakkain asettuvat kello 19 alkavassa ottelussa Imatran Ketterä ja KeuPa HT.

Leinoset jäävät myös seuraamaan Ketterän peliä ja jäävät Helsinkiin yöksi. Atte Leinonen uskoo, että reissu jää mieleen. 

— Kyllähän se on pojalle hieno kokemus, koska ei usein pääse vastaavaa kokemaan.

Otto Leinonen, kuvakaappaus Soile Hietasen kuvaamasta videosta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset