Päivähoitouudistuksessa jäljellä kaksi vaihtoehtoa: kaupunki toivoo mielipiteitä siitä, siirretäänkö Mansikkalan alueen viisivuotiaat uuteen puukouluun vai Tainionkoskelle

Imatrankosken päiväkoti tyhjenee joka tapauksessa. Tänä syksynä Imatran päivähoitopalveluiden piirissä on noin 850 lasta.

Anu Pakarinen

Mikonpuiston päiväkoti on määrä täyttää ainakin Imatrankosken päiväkotilaisilla. Alkukesän arkistokuvassa 4-vuotiaat päiväkotikaverukset Vilho Belinskij, Konsta Kaljunen ja Joel Tiippana.
Mikonpuiston päiväkoti on määrä täyttää ainakin Imatrankosken päiväkotilaisilla. Alkukesän arkistokuvassa 4-vuotiaat päiväkotikaverukset Vilho Belinskij, Konsta Kaljunen ja Joel Tiippana.

Imatralla varhaiskasvatuksen palveluverkkouudistus etenee. Uudistuksella varaudutaan uusien tilojen lisäksi tarkentuneisiin lapsimääräennusteisiin, jotka ovat ensiarvioita rajallisemmat. Eksoten ennusteen mukaan Imatralle syntyy ensi vuonna noin 150 lasta.

Viime talvena alkanut valmistelu on kesän aikana päätynyt siihen pisteeseen, että loppusuoralle kaikkiaan seitsemästä vaihtoehdosta on valittu kaksi.

Vaihtoehtona uusi puukoulu

Vaihtoehdoista toisessa Mansikkalan ja Tainionkosken viisivuotiaille varattaisiin omat tilat esi- ja alkuopetuksen yhteyteen uuteen puukouluun. Lisäksi vaihtoehto esittää, että pienemmät ikäluokat siirtyisivät pääosin Tainionkosken päiväkotiin ja Imatrankosken päiväkoti siirtyisi puolestaan Mikonpuistoon.

Toinen malli tarjoaa vaihtoehtoa siitä, että Mansikkalan ja Imatrankosken vanhat päiväkodit puretaan. Niiden toiminnot siirtyisivät Tainionkosken koulun esiopetus- ja ruokalatilaan sekä tyhjenevään Mikonpuiston päiväkotiin.

Hyvinvointilautakunta valitsee vaihtoehdoista toisen kokouksessaan 20. elokuuta ja esittää sitä kaupunginhallitukselle.

Kaupunkilaiset ja henkilökunta voivat antaa omat mielipiteensä kahdesta mallista perjantaihin 16. elokuuta saakka kaupungintalon asiakaspalvelun sähköpostiin.

Kaikille syksyllä aloittaville on paikka

Tällä hetkellä Imatralla varhaiskasvatuksen piirissä on noin 850 lasta. Kaikille keväällä hakeneille on järjestynyt paikka, kertoo varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö Minna Leinonen.

— Kesällä hakeneiden kaikkia toiveita ei valitettavasti pystytty toteuttamaan, mutta paikka on järjestetty heillekin. Tällä hetkellä paikkoja voi vapautua vielä syksylle, kun perheet tarkastelevat tarvittavia tuntimääriä.

Leinosen mukaan vuoropäivähoidon tarve on lisääntynyt kesän aikana.

— Selkeästi on ollut nähtävissä laajennetun hoidon kasvanut tarve Vuoksenniskan ja Mikonpuiston vuoropäiväkodeissa.

Imatralla perhepäivähoitajat ovat pääasiassa yksityisiä. Heistä 22 toimii kotona ja kaksi ryhmäperhepäiväkodeissa. Kaupungin 15 kunnallisesta perhepäivähoitajasta 13 toimii kotona.

— Perhepäivähoitaja on suhteellisesti sama määrä kun aikaisemmin, joitain yksityisiä on lopettanut, Leinonen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut