Saimaa Geopark ry valitsi uusia nimiä johtotehtäviin, Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen hoitaa nyt varapuheenjohtajan pestiä

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää eteläisen Saimaan alueen taloutta ja geoturismia.

Hannu Ojala

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi.
Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi.

Saimaa Geopark ry järjestäytyi etäyhteyksien avulla vuosikokouksessaan torstaina 26. maaliskuuta.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä ja varapuheenjohtajaksi Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Heli Rautanen.

Yhdistys määritti yhdeksi keskeiseksi tehtäväkseen seuraavalle kahdelle vuodelle sen, että Saimaa Geopark saa hakemuksensa mukaisen Unesco-statuksen. Alueen toimintaa pyritään kehittämään muun muassa yritysyhteistyöllä, matkailu- ja liikepalvelutoiminnalla ja koulutetuilla oppailla.

Lappeenrannan kaupunki aikoo rakentaa Geopark Visitor Centerin luonto- ja tiedekeskus Saimaariumin yhteyteen. Tilassa on määrä esitellä alueen geologiaa, partner-yrityksiä ja retkeilyreittejä. Imatralla vierailukeskus on avoinna kulttuuritalo Virran yhteydessä.

Saimaa Geopark ry on vuonna 2016 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää alueen taloutta geoturismin avulla. Geoparkin maantieteellinen alue käsittää eteläisen Saimaan. Siihen kuuluvat Imatra, Ruokolahti, Lappeenranta, Savitaipale, Taipalsaari, Puumala, Sulkava, Juva ja Mikkeli.

Luetuimmat