Imatran seudun kouluissa syödään pääosin kotimaista ruokaa — paikallista ostettaisiin, jos sitä olisi

Minna Mäkinen

Ruokapalveluesimies Sirpa Mättö purki tämän viikon ruoissa tarvittavia raaka-aineita. Näistä suikaleista syntyi maanantaina kinkkukastike.

Imatran seudun päiväkodeissa, kouluissa ja laitoksissa syödään pääosin kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Tavara tulee useimmiten isoilta yrityksiltä, mutta toimitusketjuista löytyy myös paikallisia tuottajia.

— Paikallisuuden suhteen tilanne ei ole kauhean hyvä. Täkäläisiltä tuottajilta ostettaisiin kyllä, jos tarjontaa olisi, mutta täällä päin ei ole esimerkiksi meijereitä tai teurastamoja, harmittelee ruokapalvelujohtaja Elina Särmälä Saimaan tukipalveluista (Satu).

Satu on pääoperaattori hankintarenkaassa, jonka kautta tulevat ruoka-aineet kaikkiin Etelä-Karjalan kuntiin Luumäkeä lukuun ottamatta. Renkaassa on mukana myös Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä.

Satun omien vuotuisten ruokaostojen arvo on tällä hetkellä noin 7,4 miljoonaa euroa. Imatran osuus siitä on noin kaksi miljoonaa.

Lue aiheesta lisää tämän päivän lehdestä tai digilehdestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.