Vanhat keltaiset kirjaimet saivat kyytiä — Koskenpartaan valkoisissa valomainoksissa hohkaa nyt Pub Vahti

Vuoksenvahti on viimeiset 17 vuotta tunnettu lähes muuttumattomana. Uutta logoa ja värimaailmaa tästä päivästä kantava Pub Vahti saa kevättalvella vielä päivitetyt sisätilat.

Jasmin Ojalainen

Ravintolapäällikkö Ritva Munnukka seuraa uuden logon asennusta vanhan kirjainkasan vieressä.

Suuret keltaiset kirjaimet, jotka Vuoksenvahdin seinustalla on vuosikymmeniä totuttu näkemään, on nyt laskettu maahan hennon lumisateen koristamina. Vuodesta 1971 Koskenpartaalla toiminut ravintola tunnetaan jatkossa Pub Vahtina, mistä kielivät vasta-asennetut valkoiset mainosvalot.
— Haluttiin uudistusta ja kasvojenkohotusta. Yksi selkeä syy oli se, että vanhat valomainokset olivat niin rikki ja niiden korjaaminen olisi maksanut paljon. Päätettiin, että kun uusitaan valomainokset, uusitaan sitten kaikki, kertoo ravintolapäällikkö Ritva Munnukka.

Pub Vahdin asiakaskunnan tunnelmat olivat torstai aamu- ja iltapäivästä vaihtelevat. Useampi asiakas oli nimenvaihdoksesta tietämätön ja se aiheutti hämmästyneitä, jopa pöyristyneitä reaktioita. Osassa asiakkaista uusi nimi ei herättänyt sen enempää ajatuksia.

Sopii vakioasiakkaiden suuhun

Ravintolapäällikköä muutos ei pelota. Paikallisliitteen häviäminen nimestä ei ole täysin uutta, sillä ”Vahti” on hänen mukaansa soljunut kanta-asiakkaiden ja henkilökunnan suussa tähänkin asti.
— Olen sitä mieltä, että imatralaiset puhuvat tästä Vahtina. Nimi muuttuu vain lyhyemmäksi. En näe, että sillä olisi mitään merkitystä.

Vuosi on ollut raskas ja sen takia olemme innoissamme muutoksesta. — Ritva Munnukka

Munnukka odottaa uuden nimen heijastuvan asiakaskuntaan positiivisesti. Lisäksi se tuo selvennyksen termistöön.
— Odotan, että ihmiset tulevat tänne kuten ennenkin, että se ei muuta sitä ja toisi uusiakin asiakkaita. Ennen nimessä oli hämäävä ravintola-sana. Uusi nimi helpottaa esimerkiksi turistien osalta, että eivät tule turhaan etsimään ruokaa.

Merkittävä monesta syystä

Jasmin Ojalainen

Pub Vahdin valkoinen valomainos koristi ravintolan seinustaa jo aamupäivästä. Uutta ilmeeseen tuovat myös mustavalkoiset markiisit.

Koskenpartaalla mieleen voi muistua Vuoksenvahdin edustalla tapahtunut viime joulukuinen ampumatragedia. Tilastollisesti vaikutusta ei voi verrata kävijämääriin. Tiskin takaa Munnukka kuitenkin ensi kädessä näkee, että muutoksen ajankohta voi olla paikallisille merkittävä.
— Mielestäni se on heijastunut kävijämääriin, aikuisten miestenkin on vaikea kulkea tästä ohi. Se on vaikuttanut moniin, myös meihin työntekijöihin. Vuosi on ollut raskas ja sen takia olemme innoissamme muutoksesta, joka ehkä vie ihmisten ajatuksia pois vuoden takaisista tapahtumista. Elämän on jatkuttava, tottahan se on.

Munnukan mukaan remontista on puhuttu jo aiemmin ja se olisi tapahtunut joka tapauksessa. Terassia lukuunottamatta Vuoksenvahti on saanut täysremontin viimeksi vuonna 2000. Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne toteaa, että 17 vuotta on huomattava aikaväli.
— Se on aika pitkä periodi, yleensä ravintolat uudistuvat tiheämminkin. Ravintoloiden täytyy uudistua aika ajoittain, nyt on Vuoksenvahdin aika mennä eteenpäin. Ei ole erityistä syytä, että miksi juuri nyt.

Nimi vain osa muutosta

Hänen mukaansa hiljainen muutoksen tahti kielii siitä, että ravintola on ollut asiakaskunnan mieleen ja liiketoiminta kestää ajan hampaan.
Pub Vahdin uudistuminen ei rajoitu nimenvaihdokseen ja julkisivuun, vaan kevättalven miljöömuutokset tehdään Vuorinteen mukaan perinteitä kunnioittaen.

46 vuotta vanhan nimireliikin muuttaminen on kuitenkin harvinaisempaa.
— Se on totta, että nimenvaihdos tehdään enempi harkiten ja sitä pyöriteltiin. Kynnys lähteä muuttamaan perinnettä on korkea, mutta kaiken liiketoiminnan pitää kuitenkin uudistua. Nostalgiaan tai komeaan historiaan ei voi tukeutua loputtomiin.

Nimenmuutos on hänen mukaansa osa kokonaisuutta, jolla pyritään saavuttamaan kaivattua päivitystä. Kuluvaa vuotta Vuorinne ei koe muutoksen vauhdittajaksi.
— Se mitä tapahtui vajaa vuosi sitten joulukuussa ei ole vaikuttanut päätökseen, nimenvaihdokseen tai investointiin millään tavalla.
Hänen mukaansa muutoksen tarve ei ole vauhdittunut myöskään taloudellisista syistä.
— Vahdin toiminta on ollut vakiintunutta ja kannattavaa, ei ole tällaista havaittu. Uudistuksien myötä haluamme varmistaa tämän jatkossakin.

Juttua muokattu 16.11. klo 16:10: Sitaatin yhteydessä tarkennettu, että ampumatragedian vaikutusta kävijämääriin ei voi todentaa. Lisätty osuus pubin asiakkaiden yleisestä tunnelmasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset