Viiden valtuutetun aloite kuntaliitosneuvottelujen aloittamisesta johti toimenpiteisiin Rautjärvellä: kunnanhallitus kysyy nyt Imatralta, Ruokolahdelta ja Parikkalalta, onko niillä halukkuutta aloittaa kuntaliitosneuvottelut

Naapureilta pyydetään lausunnot 9. kesäkuuta mennessä. Sen jälkeen kunnanvaltuusto tekee periaatepäätöksen aloitteen jatkovalmistelusta.

Anu Pakarinen

Aloitteen takana ovat kuvassa oleva Petteri Laaksonen (kok.) sekä neljä muuta kunnanvaltuutettua. Heillä on yhteinen huoli Rautjärven kunnan taloustilanteesta.
Aloitteen takana ovat kuvassa oleva Petteri Laaksonen (kok.) sekä neljä muuta kunnanvaltuutettua. Heillä on yhteinen huoli Rautjärven kunnan taloustilanteesta.

Viiden rautjärveläisvaltuutetun tekemä aloite kuntaliitos- tai osakuntaliitosneuvottelujen käynnistämisestä etenee Rautjärven valtuuston käsittelyyn.

Rautjärven kunnanhallitus päätti kokouksessaan tällä viikolla, että Imatran, Ruokolahden ja Parikkalan kaupungin- ja kunnanhallituksilta pyydetään asiasta lausuntoa 9. kesäkuuta mennessä.

Naapureita pyydetään ilmoittamaan, onko niillä halukkuutta aloittaa kuntaliitosta tai osakuntaliitosta koskevat neuvottelut Rautjärven kunnan tai laajemmin muiden seutukunnan kuntien kanssa. Rautjärvi toivoo myös tietoa siitä, minkä edellytysten tai tavoitteiden pitää täyttyä, jotta neuvottelut aloitettaisiin.

Kun lausunnot on saatu, tekee Rautjärven kunnanvaltuusto periaatepäätöksen aloitteen jatkovalmistelusta.

Palvelut turvattava

Rautjärven kunnanvaltuutetut Kari Luumi (kesk.), Esa Ilves (sd.), Timo Näränen (kesk.), Timo Mikkonen (kesk.) ja Petteri Laaksonen (kok.) tekivät 12. maaliskuuta esityksen kunnanhallitukselle ja valtuustolle kuntaliitosneuvottelujen käynnistämisestä.

Heidän mielestään on selvitettävä kuntaliitoksen tai osakuntaliitoksen mahdollisuus Imatran tai Ruokolahden tai molempien kanssa.

Valtuutetut katsovat, että Rautjärven kunta ei pysty turvaamaan kuntalaisten palveluita tulevaisuudessa. Kuntaliitos olisi heistä rautjärveläisten etu.

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) kommentoi aloitetta tuoreeltaan maaliskuussa. Hänen mielestään Rautjärvellä tehtyyn aloitteeseen on syytä suhtautua avoimin mielin.

Luetuimmat