Johtajasopimusneuvottelut etenevät Ruokolahdella yhteisymmärryksessä – Matias Hilden on hyväksynyt kunnan tarjoaman palkan, koeajan pituuden ja irtisanomiskorvauksen puutteen

Ne asiat, josta Anu Sepposen kanssa jäi kiikastamaan, on tässä vaiheessa jo sovittu Matias Hildenin kanssa, kertoo kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen.

Joonas Tapaninen

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.) kutsuivat Matias Hildenin neuvottelupöytään heti, kun päätös kunnanjohtajan valinnasta oli saatu aikaiseksi.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.) kutsuivat Matias Hildenin neuvottelupöytään heti, kun päätös kunnanjohtajan valinnasta oli saatu aikaiseksi.

Ruokolahden kunnan ja tulevan uuden kunnanjohtajan Matias Hildenin johtajasopimusneuvottelut ovat edenneet hyvässä sovussa. Hilden sain kutsun johtajasopimusneuvotteluihin maanantaina vain hetki sen jälkeen, kun kunnanvaltuusto oli hyväksynyt hänet virkaan.

Esimerkiksi palkasta, irtisanomiskorvauksesta ja koeajasta kunta ja Hilden ovat päässeet jo yhteisymmärrykseen. Hildenin palkka kunnanjohtajana tulee olemaan 6 500 euroa, irtisanomiskorvausta ei ole ja koeaika on kuusi kuukautta.

– Meillä oli siltä osin helppo tilanne, että kirjoitimme jo hakemukseen palkasta, koeajasta ja irtisanomiskorvauksesta, kuten valtuustossa päätettiin. Niiltä osin ei juurikaan ole neuvoteltavaa. Ne asiat, joista Anu Sepposen kanssa jäi kiikastamaan, on tässä vaiheessa jo sovittu Hildenin kanssa, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen kertoo.

Hilden käy sopimusta läpi

Edellisen kunnanjohtajan Tuomo Sallisen kanssa palkkakysymykset olivat sisällä johtajasopimuksessa. Ruokolahti yritti myös Anu Sepposen kanssa käyttää johtajasopimusta runkona neuvotteluissa.

Kun neuvottelut eivät edenneet, irrotti kunta työehdolliset asiat johtajasopimuksesta, johon jäi jäljelle eettiset ohjeistukset ja huomiot.

– Hilden käy nyt tahollaan johtajasopimusta läpi ja lähettää meille huomionsa, Kymäläinen kertoo.

Hilden on luvannut aloittavansa työt Ruokolahdella 1. helmikuuta. Nimiä johtajasopimukseen ei ole vielä laitettu, mutta Kymäläisen mukaan sopimus ehditään vielä hyvin allekirjoittaa ennen helmikuuta.

Kaisa Häkkinen-Paananen sijaistaa helmikuuhun asti

Edellisen kunnanjohtajan Tuomo Sallisen siirryttyä Lappeenrantaan Ruokolahden väliaikaisena kunnanjohtajana on toiminut hallintojohtaja Kaisa Häkkinen-Paananen. Hän jatkaa väliaikaisena johtajana helmikuun alkuun asti.

– Hän on tullut mielettömän hienosti kunnan palvelukseen, ja hoitanut kunnanjohtajan pestiä hallintojohtajuuden ohessa, Kymäläinen kehuu.

Todennäköisesti myös Hilden aloittaa kunnanjohtajan pestinsä väliaikaisena, kunnes hallinto-oikeus on antanut Anu Sepposen tekemästä valituksesta päätöksensä, ja päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Asiat joista Sepponen valitti liittyivät palkan muodostumiseen, erokorvauksen puutteeseen ja koeaikaan. Sepponen on valituksessaan myös vaatinut, että uusi virantäyttö peruttaisiin.

– Olemme yksiselitteisesti todenneet ja myös oma tulkintani on, että nämä ovat sellaisia asioita, jotka kunnalla on oikeus määritellä. Meidän näkökulmasta tässä ei ole valitusperusteita, Suna Kymäläinen toteaa.