Koirapuistoaloite etenee hitaasti, mutta pyörii kaupungintalon pöydillä edelleen: Mitä sille kuuluu nyt?

Imatran kaupunki on viime vuosina saanut useamman kuntalaisaloitteen koirapuiston puuhaamiseksi. Uusimman eteen on tehty kaavasuunnitelmia, jotka kaivetaan pöytälaatikosta jälleen tammikuussa.

Mari Lääperi

Joulukuussa 2013 Sonja Kauhasen perheen kolme chihuahuaa ja dobermanni odottivat jo innokkaana pääsyä koirapuistoon. Hanke lyyhistyi, koska yksikään yhdistys ei ollut kiinnostunut puiston ylläpidosta.
Joulukuussa 2013 Sonja Kauhasen perheen kolme chihuahuaa ja dobermanni odottivat jo innokkaana pääsyä koirapuistoon. Hanke lyyhistyi, koska yksikään yhdistys ei ollut kiinnostunut puiston ylläpidosta.

Koirapuiston kuulumiset ovat Imatralla lähes entisellään. Kuntalaisaloitteen eteen on tehty töitä, tosin ei kiireellisellä aikataululla. Työryhmä on tehnyt esityksen sijainneista jo kesällä, kertaa kaupungin kaavoitusinsinööri Tiia Sillgren.
— Selvitys valmistui kesällä, mutta se on toistaiseksi jäänyt paitsioon. Pari päätöstä sen suhteen on tehty. Vanhimpia keskusteluja on käyty 90-luvulta asti, joten sinänsä tämä ei ole uutta, hän naurahtaa.

Puistoa kaavailtu ympäri kaupunkia

Paikkoja koirapuistolle löytyy Sillgrenin mukaan ympäri kaupunkia. Yksi niistä on Viipurintien ja Meltolantien risteys Mellonmäen kupeessa, minne puiston oli määrä valmistua jo edellisen suunnitelman yhteydessä vuonna 2014. Vaihtoehdoksi on kaavailtu myös Pässiniemessä Vuoksenrannankadun varrella sijaitsevaa metsäaluetta.

Lisäksi listalle on kirjattu Kartanonkadun ja Valtatie kuuden väliselle alueelle jäävä kaupungin entinen taimisto. Vuoksenniskalta koirapuisto voisi puolestaan löytyä Mäntyrinteen tai Peltolankadun tuntumasta.

Aloite suurennuslasin alle tammikuussa

Seuraava vaihe koirapuistohankkeessa on todennäköisesti kaupunkikehittämislautakunnan kannanotto aloitteeseen ja kaavoitustyöryhmän esitykseen. Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs kertoo, että sellainen saadaan vuodenvaihteen jälkeen.
— Meillä on muutama siima asian edistämiseksi, mutta teemme vastauksen aloitteeseen todennäköisesti tammikuussa.

Koirapuistopaperit ovat kierrelleet kaupungintaloa jo tovin ja muutamaan eri otteeseen. Vuonna 2014 kaupunki siunasi toteutumisen varaamalla kustannuksiin 15 000 euron määrärahan. Aloite tyssähti siihen, että toiminnan käynnistämiseksi edellytettyä sopimusta ei saatu kasaan. Mikään yhdistys ei ilmoittautunut vapaaehtoiseksi vastuunkantajaksi puiston kunnossapidon osalta.

Luetuimmat

Kommentoidut