Rejlersin Juha Tuominen: ”Suomalaiset ovat hirveän hyviä keksimään, miksi kehitysprojekteihin ei kannata ryhtyä”

Minna Mäkinen

Juha Tuominen ja virtuaalitodellisuuslasit.
Juha Tuominen ja virtuaalitodellisuuslasit.

Minna Mäkinen

Insinöörirekka piipahti Imatralla torstai-iltapävällä.

Suomalaisyritykset ovat turhan varovaisia uuden teknologian hyödyntämisessä. Näin arvioi asiakkuuspäällikkö Juha Tuominen insinööritoimisto Rejlersiltä Lappeenrannasta.

— Vaikka uuden teknologian avulla voitaisiin parantaa asiakkaan suorituskykyä ja luoda älykkäämpää palvelua, ovat suomalaiset hirveän hyviä keksimään, miksi kehitysprojekteihin ei kannata ryhtyä. Olen huolissani siitä, että Suomi jää jälkeen muun maailman kehityksestä, Tuominen toteaa.

Tuominen arvioi, että Suomi on esimerkiksi virtuaalitodellisuuden sovellutusten käytössä 2—4 vuotta jäljessä monia muita teollisuusmaita.

— Nopeus olisi valttia. Uusille teknologioille pitää löytää nopeasti liiketaloudellisesti järkevää käyttöä, tietää Rejlersin kanssa yhteistyötä tekevän imatralaisen Rumble toolsin liiketoimintajohtaja Antti Korhonen.

Korhonen arvioi, että uutta teknologiaa otetaan käyttöön hanakimmin silloin, kun siitä on saatavissa selkeää ja merkittävää kustannussäästöä.

— Muulloin uudet ratkaisut vaativat hyvinkin kattavaa perustelua ja riskianalyysiä, Korhonen ja Tuominen toteavat.

Rejlers toi räätälöimiään virtuaalitodellisuuden sovelluksia esittelevän rekan torstaina Imatran tietotalolle osana 75-vuotisjuhlakiertuettaan. Esittelyssä olivat muun muassa 3D-tulostus, virtuaalitodellisuuslasit sekä kehonkoostumusmittari.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.