Löytöeläinkoti Kaskivaarassa meneillään poikkeuksellisen rauhalliset ajat: viimeisin löytöeläin haettiin edellisellä viikolla pois – "Löytöeläinten määrä on kuuden vuoden aikana laskenut"

Löytöeläinten määrä on Kaskivaarassa laskenut kuuden vuoden aikana.

Jenny Rantanen

Kaskivaaran löytöeläinkoti on tällä hetkellä tyhjillään. Arkistokuva.
Kaskivaaran löytöeläinkoti on tällä hetkellä tyhjillään. Arkistokuva.

Rautjärvellä majapaikkaa pitävässä löytöeläinkoti Kaskivaarassa eletään poikkeuksellisia aikoja. Katri Kaskinen kertoo kodin olevan tällä hetkellä tyhjillään eläimistä. Viimeisin löytöeläin noudettiin edellisellä viikolla pois.

Kaskivaarassa asusteli alkuaikoina enimmillään kymmeniä kissoja. Kissat olivat keskuksessa niin pitkän aikaa, kunnes löysivät takaisin vanhaan tai uuteen kotiin.

Kaskisen mukaan suurin selittävä tekijä eläinten määrälle on yhteistyö Kaskivaaran kodittomat eläimet -yhdistyksen kanssa. Tämän myötä eläimet majoittuvat löytöeläinkodissa pääosin viidentoista päivän ajan, jonka jälkeen ne siirtyvät yhdistyksen hoidettavaksi.

Rauhallinen tilanne jatkunee syksyä kohti mentäessä

Kaskinen toivoo, että internet ja sen erinäiset keskustelut tavoittaisivat kadonneiden eläinten omistajat vielä nykyistä tehokkaammin. Yrityksen päätiedotuskanavana on internet, mutta kaikki eivät kuitenkaan verkkoa aktiivisesti seuraa.

– On ollut tapauksia, joissa iäkkäämmän ihmisen kadonnut eläin on päätynyt meille ja lapsenlapsi on huomannut ilmoituksen internetissä ja kysynyt, "mummo, onko kissasi karannut" Kaskinen toteaa.

Kissojen irrallaan pitäminen kaupunkialueella on herättänyt keskustelua. Kaskinen huomauttaa, että kissan tulisi olla kaupungissa irralleen laskettuna valvottuna. Vapaana se saattaa kaupunkialueella loukata itseään, jäädä auton alle tai käydä kaivelemassa kukkapenkkejä.

Löytöeläinten määrä on yrityksen kuuden vuoden elinkaaren aikana laskenut. Sen sijaan kotia vaihtaneiden eläinten määrä on lisääntynyt.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset