SaiPa pyöri kuin sormihyrrä — HPK teki maalit

kai skyttä

Ahti Oksaselta ja koko SaiPan hyökkäyskalustolta odotetaan parempia tehoja ratkaisupaikoissa. Laukauksia riitti, mutta laatu oli heikko.

SaiPan hyörintä ja pyörintä tuotti näennäistä hallintaa ilman maaleja. HPK vei pisteet jääkiekkoliigan ottelussa 1—5 (0—1, 1—2, 1—2).

Laukaisutilaston SaiPa voitti Kisapuistossa selvästi.

Kotijoukkue uinaili vielä pukukoppitunnelmissa, kun vieraiden Jere Innala laukoi Robert Leinon syötöstä HPK:n johtoon. Kello näytti aikaa kuluneen ottelun alusta kymmenen sekuntia.

Erän edetessä SaiPa sai paremmin ja paremmin otetta varsinkin, kun hämeenlinnalaiset istuivat pari kakkosta. Pyöritys ylivoimalla oli näyttävää ja paikkojakin oli, mutta ne päätettiin päin HPK:n maalivahti Antti Karjalaista.

SaiPa hallitsi hienokseltaan myös sekavaa toista erää ja pyöri kiitettävästi, mutta maalin lähestyessä ratkaisijat olivat jossain muualla kuin hallissa.

Alkukaudella kehuttu SaiPan Anssi Löfmanin johtama ykköskenttä ei onnistunut puolustustehtävässään, kun Otto Paajanen ohjasi Janne Lahden syötön maalin edestä Frans Tuohimaan selän taakse. Hetkeä myöhemmin HPK:n miesten osat vaihtuivat ja peli oli 0—3.

Kim Strömbergin kauden avausmaali Ahti Oksasen laukauksen reboundista puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sytytti keltapaitoihin pienen kipinän ottelussa, joka näytti jo lipuneen käsistä.

Kolmannessa erässä SaiPa jatkoi hyörimistään. SaiPan Janne Kettusen keskialueen hölmöilyn jälkeen vieraiden Mikko Lehtonen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Kiekko sisään ja ottelun 1—4:ään.

Viidennen maalinsa HPK teki tyhjiin, kun SaiPa harjoitteli pelaamista ilman maalivahtia.

Kotijoukkue sai yrittää ottelussa kuusi kertaa ylivoimalla, mutta joukkue huutaa ratkaisijoita.

Vesa Salminen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat