Kirkkoveneskandaali ei pääse toistumaan Huuhanrannan kisoissa, järjestäjä vakuuttaa — siitä pitää huolen strategiseen paikkaan aseteltu tynnyri

Huuhanrannan kolmannet kirkkovenesoutukisat pidetään tulevana lauantaina.

Piia Piiparinen

Soutajat lähtevät kisaamaan vuoden 2017 kirkkovenekisoissa.

Viime kesänä Huuhanrannan kirkkovenesoutukisat meinasivat päättyä karvaisssa tunnelmissa.

Kävi niin, että kolmesta osallistujajoukkueesta vain yksi noudatti joukkueille annettuja ohjeita. Härskiänsaaren joukkue maksoi tunnollisuudestaan kovan hinnan: se jäi koko kisan jumboksi.

Sen sijaan kisan kokoonkutsuja, Utulan joukkue kiersi sääntöjä — eli oikaisi — ja voitti. Kakkoseksi sinnittelivät niin ikään oikaisseet kyläniemeläiset.

Tilanne johti protestointiin ja perämiesten palaveriin, mutta päättyi rauhanomaisesti: härskiänsaarelaiset tyytyivät kohtaloonsa.
— Tämä asia on vaivannut minua ihan älyttömästi. Olisihan se pitänyt ratkaista niin, että he olisivat voittaneet, ja loput sijat olisi arvottu, miettii kirkkovenesoutukisa-idean kehittäjä, Kaija Piiparinen vieläkin harmissaan.

kai skyttä

Kirkkoveneet täyttyvät lauantaina Utulassa.

Paikalle odotellaan paria sataa ihmistä

Tulevana lauantaina, 21. heinäkuuta järjestetään Utulan Huuhanrannalla historian kolmas kirkkovenesoutukisa. Se alkaa kello 13.

Kisa tapahtuu kutsuperiaatteella, eli sen järjestäjä, Utula, kutsuu mukaan muita joukkueita.
Ensimmäisenä vuonna se haastoi mukaan kesäasukkaita, tänä vuonna haasteen ovat ottaneet vastaan kalavelkojen maksua jahtaava Härskiänsaaren joukkue, sekä Kyläniemen ja Virmutjoen kirkkovenekunnat.
— Tämä tapahtuma vain suurenee vuosi vuodelta. Mutta siitä pidetään huoli, ettei kasveta isommaksi kuin Sulkava, Piiparinen nauraa.

Ja tällä kertaa järjestäjät aikovat torpata vilunkipelit tykkänään.
— Pistämme tynnyrin järveen kellumaan, ja kirkkoveneiden on soudettava sen toiselta puolelta.

Kuhunkin kirkkoveneeseen mahtuu seitsemän airoparia ja perämies. He ahkeroivat noin seitsemän kilometrin pituisen matkan.

Tapahtumaan odotellaan paria sataa ihmistä. Sen järjestävät RR Utula-Junnikkala, Junnikkalan kyläyhdistys sekä Martat. Tapahtuman sponsoreina toimivat Junnikkalan ja Utulan osakaskunnat, sekä Sulkavan Vene.

Paikan päällä on luvassa myös puffet, ja kisapäivän iltana kyläkaupalla voi pistää jalalla koreasti karaoketanssien tahtiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset