Raskaan liikenteen tehovalvonta alkoi aamulla — koskee myös matkustajien turvavöitä

Valvontatempaus päättyy torstaina kello 6.

Turvavyöt ovat olleet pakollisia linja-autossa vuodesta 2006. Vaatimus ei koske kaupunkiliikenteeseen suunniteltuja linja-autoja, joissa on paikkoja seisoville matkustajille.

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti 24 tunnin ajan. Valvonta alkoi keskiviikkoaamuna kuudelta, ja päättyy vuorokautta myöhemmin.
Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

Raskaan liikenteen valvonnassa tavaraliikenteen osalta valvotaan etenkin ajo- ja lepoaikojen noudattamista, ajoneuvojen kuntoa, sekä kuorman varmistamista.

Linja-autoliikenteen osalta valvotaan erityisesti tilausajoliikennettä. Siellä poliisia kiinnostavat ajo- ja lepoaikojen noudattaminen, ammattipätevyys, liikenneluvat, tilausajon matkustajamäärät ja turvalaitteiden käyttö.

Turvalaitteita ovat myös matkustajien turvavyöt.
Linja-autoilla matkustavien on käytettävä turvavyötä, jos sellainen vain istuinpaikalta löytyy. Säännöt ja todellisuus eivät kuitenkaan aina kohtaa: Liikenneturva teki asiasta kyselyn joulukuussa 2015, ja siinä selvisi että vain 52 prosenttia matkustajista kertoi kiinnittävänsä turvavyön aina tai lähes aina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset