Kaukopään koululla vietetään tänään jäähyväisjuhlaa: ”Haikein mielin muistellaan niitä 82 vuotta, mitä on ollut” — Taustalla jatkuvat vakavat neuvottelut kiinteistön ostamisesta

Raution kylätoimikunta ja Kaukopään koulu järjestävät yhdessä jäähyväisjuhlan, johon odotetaan satoja ihmisiä. Kaupunginosayhdistys tarjoaa kakkukahvit ja neuvottelee myös koulun ostamisesta.

Kanerva Jalarvo

Suvivirsi kajahtaa ilmoille Kaukopään koulussa huomenna. Sen jälkeen rakennus poistuu koulukäytöstä. Kaikille avointa jäähyväisjuhlaa vietetään koululla jo tänään.
Suvivirsi kajahtaa ilmoille Kaukopään koulussa huomenna. Sen jälkeen rakennus poistuu koulukäytöstä. Kaikille avointa jäähyväisjuhlaa vietetään koululla jo tänään.

Kaukopään koululla järjestetään tänä iltana jäähyväisjuhlat koulun oppilaille ja heidän perheilleen. Myös kyläläiset ja entiset oppilaat ovat tervetulleita.

Tilaisuuteen odotetaan useita satoja ihmisiä, sillä pelkästään oppilaita ja heidän vanhempiaan on noin 300.

Ohjelmaa on sekä sisällä että ulkona.

Luvassa on muun muassa oppilaiden esityksiä, kakkukahvit ja makkaratarjoilu, sisätiloissa järjestettävä luontopolku sekä kotieläinesittely, kertoo Mikko Nokelainen Kaukopään koulusta. Koululla on myös jäähyväisseinä, johon ihmiset saavat laittaa viestejään.

Järjestelyihin ovat osallistuneet Kaukopään koulu vanhempainyhdistyksineen sekä Raution kaupunginosayhdistys.

— Haikein mielin muistellaan niitä 82 vuotta, mitä on ollut. Ensimmäiset oppilaat tulivat vuonna 1937. Vuosiin mahtuu monta tarinaa, toteaa iltajuhlan järjestelyissä mukana oleva Seppo Vainikka.

Koulunkäynti Kaukopäässä päättyy tähän kevääseen, kun toiminta siirtyy Vuoksenniskan koulukeskukseen. Muutos on iso koululaisille, mutta riittää siinä monella kyläläiselläkin totuteltavaa.

Tenho Tiilikainen

Kaukopään koulun jäähyväisjuhlissa ohjelmaa on sisällä ja ulkona.
Kaukopään koulun jäähyväisjuhlissa ohjelmaa on sisällä ja ulkona.

— 60 vuotta olen asunut Kaukopään koulun alapuolella. Haikeaa, kun ei enää kuulu lasten ääniä, ennakoi Seppo Vainikka ensi syksyn tilannetta.

Uutta käyttöä tulossa

Kaukopään koululle on etsitty määrätietoisesti uutta käyttöä kaupunginosayhdistyksen toimesta. Se neuvottelee parhaillaan kiinteistön ostamisesta Mitra Imatran rakennuttajan kanssa.

— Lassi Nurmen kanssa keskusteltiin asiasta hyvässä hengessä viikko sitten. Valmistelemme yhdessä aiesopimusta, kertoo Raution kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja Seppo Skyttä.

Tavoitteena on, että Mitra jatkaisi kiinteistön ylläpitoa toistaiseksi.

Kaupunginosayhdistys hankkisi kiinteistöön puolestaan vuokralaisia, ja noin vuoden kuluttua kiinteistö siirtyisi sen omistukseen, jos taloudelliset edellytykset täyttyvät. Skytän mukaan ratkaisevaa on, onnistuuko yhdistys löytämään tiloihin riittävästi maksavia vuokralaisia.

25-paikkainen senioritalo suunnitteilla

Alustavasti on keskusteltu muun muassa Kuusikkoaho Oy:n kanssa Virkkulankylä-konseptin senioritalosta.

Noin 25-paikkainen senioritalo rakennettaisiin koulurakennuksen alapuolelle koulun tontille. Koulun tiloja hyödynnettäisiin asukkaiden ruokailussa sekä harraste- ja viriketoiminnassa. Hanke vaatii kaavamuutoksen, joka on Skytän mukaan pantu työn alle.

Jos yhdistys päätyy ostamaan koulun, sitä varten perustetaan osuuskunta tai jokin muu yhteisö. Sitä ennen pitäisi järjestää rahoitus.

— Rahoitusta ei vielä ole. Etsimme erilaisia vaihtoehtoja ja anomuksia jätetään sinne tänne. Kaupunki haluaa, että kauppahinta on mahdollisimman suuri, kun taas yhdistys haluaa, että se on mahdollisimman pieni. Aika minimaalisista summista kuitenkin puhutaan., Skyttä kertoo.

Tämänpäiväinen iltajuhla alkaa koululla kello 18. Sitä ennen on kahvitus. Kakkukahvit tarjoaa kaupunginosayhdistys. Ilman sen anteliaisuutta niitä ei olisi saatukaan, sillä kaupunki ei tällaiseen ollut varautunut, Skyttä kertoo. Yhdistyksestä taas kakkukahvit kuuluvat tällaisessa tilanteessa ilman muuta asiaan.

Luetuimmat