Rami Hasu valittiin historiallisella äänestyksellä — Viime aikoina poissaolot ovat kiinnittäneet huomiota

Vuosi riitti Haminasta tulleelle diplomi-insinöörille.

Kanerva Jalarvo

Beihain kaupunginjohtaja Li Yanqiang sai Rami Hasulta lämpimän kädenpuristuksen kaupunkien solmittua yhteistyösopimuksen viime heinäkuussa.
Beihain kaupunginjohtaja Li Yanqiang sai Rami Hasulta lämpimän kädenpuristuksen kaupunkien solmittua yhteistyösopimuksen viime heinäkuussa.

Ruokolahtelaislähtöisen Rami Hasun valinta Imatran seitsemänneksi kaupunginjohtajaksi ei tapahtunut helpoimman kautta. Hasu sai kunnian olla kaupungin ensimmäinen ylin virkamies, joka valittiin äänestyspäätöksellä.

Ennen Hasua Imatran kaupunginjohtajan valinnasta on päästy vuosikymmenien ajan sopuun ja valtuusto on seissyt yhtenäisenä uuden johtajan takana. Viime vuoden huhtikuussa kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin kuitenkin historiaa, ja kokoomustaustainen Hasu valittiin kaupunginjohtajaksi 22 äänellä.

Tuolloin äänestyksessä toiseksi jäi Matias Hilden 17 äänellä. Kolmantena ehdokkaana ollut Vesa Huuskonen sai kolme ääntä ja jo aiemmin kärkijoukosta tipahtanut Antti Vuolannekin yhden äänen.

Hasu tuli Imatralle Haminasta, jossa hän työskenteli Haminan elinkeinoasioista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana vuoteen 2015 asti. Sen jälkeen tehtävä lakkautettiin ja Hasu toimi muun muassa yritysten neuvonantajana ja sparraajana ennen Imatralle tuloaan.

Poliitikot antoivat kipakkaa palautetta

Hasu aloitti perehtymisen heti valintansa jälkeen, ja tutustui toimenkuvaansa entisen kaupunginjohtajan Pertti Lintusen kanssa jo alkukesän aikana. Kesäkuusta lähtien Hasu toimi viransijaisena kaupunginjohtajana ja varsinaiseksi viranhaltijaksi hän siirtyi syyskuun alussa.

Hasu ehti edustaa Imatraa muun muassa Itä-Länsi-tapahtumassa ja Imatran ajoissa. Viime aikoina Hasu on kuitenkin esiintynyt julkisuudessa harvanlaisesti. Kaupunginjohtaja ei osallistunut muun muassa Attendon jättikauppoja käsitelleeseen tiedotustilaisuuteen. Hasun poissaoloja on harmiteltu myös valtuustokokouksissa. Viimeisimpänä kaupunginjohtajaa kritisoivat Imatran johtavat poliitikot Uutisvuoksen tekemässä kyselyssä.

Hasulla oli johtajasopimus, jonka mukaan hänen irtisanomiskorvauksensa olisi ollut 12 kuukauden palkka. Nyt, Hasun itse irtisanoutuessa, kaupunki maksaa vuoden kaupunginjohtajan tehtäviä hoitaneelle Hasulle puolen vuoden palkan. Hasun kuukausipalkan suuruus on ollut 10 300 euroa.

Uusimmat uutiset