Kolmen seurakunnan liitos kaatui äänestykseen Ruokolahdella luvuin 12—7 — Imatra äänesti liitoksen puolesta numeroin 19—9

Hannu Ojala

Eskojen puumerkki jäädytti kolmen seurakunnan yhdistymisen. Esko Tella (keskellä) esitti esityksen hylkäämistä ja Esko Ijäs (vasemmalla) kannatti Tellan esitystä, joka voitti äänestyksessä 12-7.
Eskojen puumerkki jäädytti kolmen seurakunnan yhdistymisen. Esko Tella (keskellä) esitti esityksen hylkäämistä ja Esko Ijäs (vasemmalla) kannatti Tellan esitystä, joka voitti äänestyksessä 12-7.

Imatran seudulle ei synny yhtä suurta seurakuntaa. Asia ratkaistiin Ruokolahden kirkkovaltuuston kokouksessa keskiviikkona.

Kirkkovaltuusto äänesti yhdistymisen nurin numeroin 12—7. Yhdistyminen oli esityslistalla myös Imatralla ja Rautjärvellä. Imatran kirkkovaltuusto äänesti yhdistymisen puolesta äänin 19—9. Yhteistä Vuoksen seurakuntaa vastustivat valtuuston sosiaalidemokraattiset valtuutetut.

Talousvaikeuksista kärsivä Rautjärven seurakunta on ollut liitoksen kannalla. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksellä Ruokolahden ja Rautjärven seurakunnat yhdistyvät vuoden 2019 alussa.

Ruokolahdella keskustelu liittymisestä oli poikkeuksellisen vilkasta. Kirkkoneuvoston pohjaesitys liittymisen puolesta oli syntynyt ääni 6—5.

Vastaesityksen teki Esko Tella, joka ei nähnyt liittymisessä mitään etuja ruokolahtelaisille. Tella huolestutti tiedot Imatran seurakunnan huonosta taloudesta.

— Ruokolahdella talous on hyvässä kunnossa. Imatran pitääkin laittaa ensin asiansa kuntoon, Tella perusteli.

Esko Ijäs kannatti Tella esitystä, koska viestien perusteella yhdistyminen ei ole saanut ruokolahtelaisten kannatusta. Esityksen taakse tuli myös Vesa Toiviainen.

Jouko Siitosen saama palaute seurakuntalaisilta oli toisenlaista. Ruokolahtelaiset ovat olleet huolissaan pikemminkin nimestä kuin yhdistymisestä.

Leila Lehtinen hämmästeli jyrkkää suhtautumista.

— Loppuuko meidän lähimmäisen rakkautemme kaupungin rajalla? On tärkeää, että raha ei mene itsekkyyden puolelle, hän muistutti.

Yhdistymistä kannattavan puheenvuoron käytti myös Juhani Liimatta, joka kantoi huolta seurakunnan jäsenmäärän kehityksestä.

Inka Nordlund

Ruokolahden kirkkovaltuuston kielteinen kanta hyydytti kolmen seurakunnan yhdistymisen.
Ruokolahden kirkkovaltuuston kielteinen kanta hyydytti kolmen seurakunnan yhdistymisen.

Äänet puolesta ja vastaan

Yhdistymisen puolesta äänestivät Jorma Hanhisalo, Jyrki Hänninen, Leila Lehtinen, Juhani Liimatta, Pertti Saukkonen, Jouko Siitonen ja Leena Tarkiainen.

Yhdistymistä vastustivat Sirpa Frosti-Nenonen, Terho Hammaren, Jaana Hellsten, Mirja Henttonen, Esko Ijäs, Anja Kortelainen, Kari Leppänen, Taija Luukkonen, Esko Tella, Maija Tiilikainen, Vesa Toiviainen ja Anni Vuorela.

Menot 1,29 miljoonaa euroa ja vuosikate miinuksella

Kirkkovaltuusto hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Talousarvion toimintamenot ovat 1,29 miljoonaa euroa ja vuosikatteen alijäämä on 49 000 euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi äänestysnumeroin 10—9 esityksen, että vanha virastotalo puretaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset