Autoharrastajat saivat jatkoaikaa: Ukonniemen vanhaa kuplahallia ei puretakaan vielä tänä vuonna

Autoharrastajien oli määrä poistua kuplahallista elokuun loppuun mennessä, mutta toiminta tiloissa saa toistaiseksi jatkua.

Santeri Tynkkynen

Vanha kuplahalli säilyy pystyssä toistaiseksi.
Vanha kuplahalli säilyy pystyssä toistaiseksi.

Ukonniemen vanhaa kuplahallia ei puretakaan vielä tänä vuonna.

Jarno Saarinen Imatra Street Rod Association -yhdistyksestä kertoo autoharrastajien saaneen kaupungilta jatkoaikaa hallissa toimimiseen. Autoharrastajien oli määrä poistua tiloista elokuun loppuun mennessä.

– Jatkamme nyt toistaiseksi kuplahallissa. Kaupungilla on ilmeisesti suunnitelmat muotoutumassa uudelleen alueen käytön suhteen, kertoo Saarinen.

Mitra Imatran rakennuttajan toimitusjohtaja Lassi Nurmi vahvistaa, ettei kuplahallia jyrätä maan tasalle vielä tänä vuonna. Nurmen mukaan purkamiselle ei ole juuri nyt välitöntä tarvetta.

– Autoharrastajat jatkavat tiloissa, ja katsomme myöhemmin mitä teemme ja milloin teemme.

Kaupunki kertoi kuplahallin purkusuunnitelmista viime syksynä, jolloin kiinteistöjen kehittämisohjelmaa päivitettiin.

Nurmi: Aluetta on tarkoitus kehittää strategisesti

Vaikka kuplahallia ei toistaiseksi pureta, ei rakennusta ole edelleenkään tarkoitus säilyttää alueella maailman tappiin, huomauttaa Lassi Nurmi.

– Se ei poista sitä faktaa, että rakennukselle pitää jollain aikavälillä jotain tehdä. Aluetta on tarkoitus kehittää strategisesti, mutta katsoimme, että vielä tämän vuoden osalta sellaiselle ei ole tarvetta.

Jarno Saarisen mukaan korvaavia tiloja autoharrastajille on vaikea löytää. Edullinen hinta ja isot tilat on hankala yhtälö, hän mainitsee.

– Katselimme paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta hankala uusia tiloja on löytää. Rahoitamme toimintaa harrastajien omilla rahoilla, ja harvoilla on laittaa useita satoja euroja kuukaudessa autopaikkaan.

Nykyisessä hallissa autoharrastajilla on noin 15 autopaikkaa ja tilaa noin 400–500 neliötä.

Luetuimmat