Korona tuhosi m/s Emman kesän ja lopetti dj-työt kuin seinään – Laivan remonttirahat kuluvat nyt elämiseen, kertoo imatralaisyrittäjä Marko Kiuru

M/S Emmaan piti asentaa muun muassa lämmitysjärjestelmä risteilykauden pidentämiseksi. Remonttiin saatu 5 000 euron investointituki ei tässä tilanteessa auta yhtään, yrittäjä kertoo.

Anu Pakarinen

Marko Kiurun MK Productions on yksi kolmesta yrityksestä, jolle Etelä-Karjalan Kärki-Leader myönsi investointi- tai perustamisavustusta. Tuki oli tarkoitettu m/s Emman remonttiin, mutta investointi on nyt koronaepidemian takia jäissä, yrittäjä kertoo.
Marko Kiurun MK Productions on yksi kolmesta yrityksestä, jolle Etelä-Karjalan Kärki-Leader myönsi investointi- tai perustamisavustusta. Tuki oli tarkoitettu m/s Emman remonttiin, mutta investointi on nyt koronaepidemian takia jäissä, yrittäjä kertoo.

Tämän piti olla Imatralla kotisatamaansa pitävän, tilausristeilyjä tekevän m/s Emman 10-vuotisjuhlavuosi.

Juuri tällä hetkellä juhlaan ei ole kuitenkaan aihetta, sanoo yrittäjä Marko Kiuru.

Syynä on koronaepidemia, joka näkyy m/s Emmallakin. Kesäksi tehdyt alustavat varaukset on peruttu ja yrittäjän kalenteri tyhjä.

– Yleensä varauksia alkaa tulla maaliskuussa. Tiedusteluja oli jo, mutta ne loppuivat kuin seinään, Kiuru kertoo.

Remontti siirtyy

Tiistaina Etelä-Karjalan Kärki-Leader tiedotti tukevansa kolmea yrityshanketta Imatran seudulla yhteensä 38 000 eurolla.

Yksi rahoituspäätöksistä koski Marko Kiurun MK Productionsia.

Tällä hetkellä m/s Emmaa pitäisi puunata ja kunnostaa telakalla tulevaa kesää varten. Laivalle oli tarkoitus asentaa muun muassa lämmitysjärjestelmä ja tehdä siellä muutakin remonttia risteilykauden pidentämiseksi ja viihtyvyyden lisäämiseksi.

Marko Kiuru

M/s Emma
M/s Emma nostettiin talveksi telakalle remonttia varten. Toteutusta oli kuitenkin pakko lykätä.
M/s Emma M/s Emma nostettiin talveksi telakalle remonttia varten. Toteutusta oli kuitenkin pakko lykätä.

Kärki-Leader piti suunnitelmia järkevinä ja myönsi m/s Emman remonttia varten 5 000 euron investointituen. Sen piti kattaa viidennes noin 28 000 euron budjetista.

Investointituesta ei ole kuitenkaan iloa tässä tilanteessa, sillä yrityksellä ei ole varaa käynnistää remonttia, Marko Kiuru kertoo.

– Ensin pitäisi tehdä remontti ja maksaa se. Avustuksen saa vasta jälkikäteen. Asia ei nyt etene, koska ei ole rahaa remontin toteuttamiseen.

Eletään ja pyristellään nyt niillä rahoilla, jotka oli varattu investointiin. — Marko Kiuru

Kiurun yritys, toiminimi MK Productions, välittää myös dj-palveluja.

Nämäkin työt ovat loppuneet kuin seinään ravintoloiden jouduttua sulkemaan ovensa.

Yrityksille koronakriisin johdosta luvatut tukieurot menevät sivu suun Kiurulta, koska toiminimet on rajattu toistaiseksi tuen ulkopuolelle.

– Eletään ja pyristellään nyt niillä rahoilla, jotka oli varattu investointiin, Kiuru kertoo.

Ei niin pahaa etteikö jotain hyvääkin. Marko Kiuru kertoo saaneensa Kärki-Leaderilta lisäaikaa Emman investoinnin toteuttamiseen. Päätös on voimassa aina 2022 loppuun saakka.

Wakeboard Parkille tukea

Etelä-Karjalan Kärki-Leader tiedotti tiistaina rahoittavansa Imatralla toistakin yrityshanketta.

Varpasaareen vesihiihtoradan rakentanut Wake Park Imatra Oy saa

hankkeelleen 6 000 euron investointituen, joka kattaa viidenneksen kokonaiskustannuksista.

Parikkalalainen majoitusalan toimija Fireman Oy saa puolestaan 27 000 euron perustamistuen, joka on tarkoitettu automaatiojärjestelmän kehittämiseen, prototyypin rakentamiseen ja markkinointiin.

Perustamistuki kattaa täydet sata prosenttia kustannuksista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset