Eksoten avoterveydenhuollon työntekijällä varmistui koronavirustartunta – Tähän mennessä tartunta todettu Eksotessa kaikkiaan kolmella henkilöllä

Koronavirukseen sairastunut henkilö työskenteli Armilassa Lappeenrannassa. Hänen kuusi työkaveriaan on parhaillaan karanteenissa.

Kai Skyttä

Eksoten avoterveydenhuollon työntekijä on saanut koronavirustartunnan. Kuvituskuva.
Eksoten avoterveydenhuollon työntekijä on saanut koronavirustartunnan. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Viime viikolla varmistui, että Eksoten avoterveydenhuollon Armilan yksikössä työskentelevä henkilö on saanut koronavirustartunnan.

– Positiivinen tulos tuli tietooni 3.4. mutta työntekijä on ollut poissa työpaikaltaan jo 30.3., Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.

Työntekijä ei altistanut potilaita, mutta kuusi hänen työkaveriaan on asetettu altistuksen vuoksi karanteeniin. He ovat karanteenissa vielä tämän viikon.

Karhulan mukaan tämä ei ollut ensimmäinen Eksoten työntekijällä todettu koronavirustartunta. Tartuntoja on vahvistettu tähän mennessä kolmella Eksoten työntekijällä.

He eivät ole altistaneet työyhteisöä tai potilaita. — Tuula Karhula

– He eivät ole altistaneet työyhteisöä tai potilaita, koska ovat olleet oman altistumisensa jälkeen karanteeninomaisissa olosuhteissa.

Avoterveydenhuollon ylilääkäri Sami Raasakan mukaan altistuneiden tartuntaketjut on pystytty selkeästi jäljittämään esimerkiksi ulkomaisiin matkakohteisiin. Näitä tapauksia on ollut työntekijöiden joukossa joitain kymmeniä, eikä altistuminen ole johtanut sairastumiseen.

– Tässä vaiheessa työntekijöiden poissaolot eivät vaikuta resursseihin. Avoterveydenhoitoon on saatu lisää hoitajia esimerkiksi oppilaitoksista, Raasakka toteaa.

Eksoten avoterveydenhuollon työntekijän koronavirustartunnasta uutisoi ensin Yle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset