Vartiaisen puutarha pistää ovet säppiin heinäkuun jälkeen — ”Jossain vaiheessa tämä päätös oli tehtävä”, omistaja Hannu Vartianen sanoo

Omistajista Riitta Vartiainen jää eläkkeelle, Hannu Vartiainen jatkaa vielä töitä viherpuolella poikansa Mikon kanssa.

Santeri Tynkkynen

Hannu ja Riitta Vartiainen ovat pyörittäneet puutarhaa yli 40 vuotta. Poika Mikko jatkaa viherpuolen pyörittämistä.
Hannu ja Riitta Vartiainen ovat pyörittäneet puutarhaa yli 40 vuotta. Poika Mikko jatkaa viherpuolen pyörittämistä.

Vartiaisen puutarha laittaa ovet säppiin heinäkuun jälkeen. Kukkia Tainionkosken Suolla 73 vuotta myynyt puutarha lopettaa toimintansa.

— Puutarhapuoli ajetaan nyt alas, että vaimo pääsee eläkkeelle, ja meille jäisi vähän vapaa-aikaakin, omistaja Hannu Vartiainen kertoo.

Vartiainen on pyörittänyt puutarhaa vaimonsa Riitan kanssa jo yli 40 vuoden ajan. Puutarhaa pyörittämässä oli myös Hannun sisko Marjatta Vartiainen, joka jäi eläkkeelle jo aiemmin. Puutarhan alun perin aikoinaan perusti Hannun isä.

Huomenna torstaina 18. heinäkuuta Vartiaisen puutarhassa vietetään läksiäisiä kakkukahvien muodossa aamu kymmenestä ilta viiteen. Puutarhan asiakkaat ovat olleet lopettamisesta harmissaan.

— Moni olisi toivonut, että olisi vielä jatkettu. Mutta jossain vaiheessa tämä päätös oli tehtävä, Vartiainen toteaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa pariskunnalla on viettää enemmän aikaa lapsenlapsien kanssa, sekä mahdollisesti reissata. Lomareissuille ei ole viime vuosina aikaa jäänyt puutarhan ylläpidon vuoksi.

Santeri Tynkkynen

Vartiaisen puutarhasta saa kukkia vielä parin viikon ajan. Kesäkukat ovat olleet alennuksessa heinäkuun.
Vartiaisen puutarhasta saa kukkia vielä parin viikon ajan. Kesäkukat ovat olleet alennuksessa heinäkuun.

Viher- ja maarakennuspuoli jatkaa toimintaa pojan johdolla

Vaikka puutarha pistääkin ovensa säppiin, niin kokonaan Vartiaisen puutarhan toiminta ei lopu. Saman nimen alla toimii myös viherpuoli, jota Vartiaisten poika Mikko pyörittää.

Viher- ja maarakennuspuoli jatkaa toimintaansa normaalisti, ja Hannu Vartiainen aikoo jatkaa ainakin toistaiseksi töitä viherpuolella. Tällä hetkellä he työskentelevät siinä kahdestaan.

— Me tehdään pihatöitä avaimet käteen periaatteella. Tämä on aika sesonkihommaa, keväällä, kesällä ja syksyllä tehdään paljon, Mikko Vartiainen kertoo.

Sesonkityötä on ollut myös puutarhatyö. Hannu Vartiainen kertoo, että sesonkiajat ovat olleet puutarhassa hyviä, mutta muuna aikana myynti on hieman laskenut.

— Isoissa marketeissa on nykyisin niin paljon myyntiä, ja sen myötä meillä myynti on vähän hiljentynyt.

Riitta Vartiaisen mukaan puutarhassa kesäkukat ovat olleet koko heinäkuun myynnissä puoleen hintaan. Sen lisäksi joitain tarjouksia tarvikkeista ja kukista on vielä tulossa.

Vartiaisen puutarhalla on tällä hetkellä yksi vakituinen työntekijä. Työttömäksi hän ei kuitenkaan jää, koska myös hänellä edessä on siirtyminen eläkepäivien viettoon.

Luetuimmat