Kontion leivintuvan kesäkahvilassa riittää vilskettä — Mökkiläisille kelpaavat etenkin tuore leipä ja leivonnaiset: ”Välillä on jouduttu myymään eioota”

Kotileipomo- ja pitopalveluyrittäjä Helena Kallio avasi kahvilan, joka on auki kuutena päivänä kesässä. Jos aika vain riittää, palvelee kesäkahvila jatkossakin Salosaaressa.

Kanerva Jalarvo

Yrittäjä Helena Kallion mukaan suurin osa kesäkahvilan asiakkaista on mökkiläisiä.
Yrittäjä Helena Kallion mukaan suurin osa kesäkahvilan asiakkaista on mökkiläisiä.

Keskikesän aurinko paistaa lämpimästi Kontion leivintuvan terassille.

Kesäkahvilaan poikenneet imatralaiset Tiina ja Jarmo Honkanen istuutuvat kupposelle kahvilan vilpoisiin sisätiloihin.

— Meillä on mökki tässä ihan lähellä. Poikkesimme kahville nyt ensimmäistä kertaa. Paikkana tämä on vallan ihana, ja tänne on myös helppo tulla, Honkaset kertovat.

Leivintuvan kesäkahvilan avautumisesta Tiina Honkanen oli kuullut äidiltään, joka on aiemmin käynyt ostamassa kahvilasta leipää kotiin viemisiksi.

Myös Tiina Honkasen mukaan tarttui tällä kertaa ruislimppu.

— Varmasti tulemme toistekin. On kiva saada mökille tuoretta leipää.

Kanerva Jalarvo

Ruokolahden Salosaaressa sijaitseva Kontion leivintupa perustettiin kaksi ja puoli vuotta sitten. Paikka on samalla yrittäjä Helena Kallion perheen koti.
Ruokolahden Salosaaressa sijaitseva Kontion leivintupa perustettiin kaksi ja puoli vuotta sitten. Paikka on samalla yrittäjä Helena Kallion perheen koti.

Kuusi päivää kesässä auki

Salosaaressa sijaitsevan Kontion leivintuvan kahvila on nyt ensimmäistä kesää auki. Kahvila palvelee yhteensä kuutena päivänä koko kesän aikana.

Kotileipomo- ja pitopalveluyrittäjä Helena Kallio kertoo, että kahvilatoimintaa päätettiin kokeilla kovan kysynnän vuoksi.

— Oven takana on käynyt paljon mökkiläisiä, jotka ovat kyselleet leipää ja leivonnaisia mukaan vietäväksi. Nyt myyntiä on mahdollista tehdä kahvilan aukiolopäivinä.

Leivintupa on tähän saakka toiminut vain tilausperiaatteella. Kahvi- ja ruokailutilaisuuksia järjestetään minimissään kymmenelle henkilölle.

— Asiakkaat ovet kertoneet, että he tulisivat mielellään pienemmälläkin porukalla, sillä aina ei kymmentä henkeä saada kasaan. Osa taas haluaisi tulla tutustumaan tiloihin ja pihapiiriin, joten nyt sekin käy hyvin kesäkahvilan yhteydessä.

Helena Kallio

Kahvilan leivät ja leivonnaiset tekevät kauppansa.
Kahvilan leivät ja leivonnaiset tekevät kauppansa.

Kymmeniä kävijöitä päivässä

Torstaina kahvila oli kolmatta kertaa tänä kesänä auki. Helena Kallio kertoo, että vilskettä on riittänyt.

— Mökkiläisiä on käynyt paljon. Toistaiseksi jokaisena aukiolopäivänä on ollut kymmeniä asiakkaita, ja viime viikolla kävijöitä oli yli 60. Kyllä tämä on ylittänyt omat odotukseni.

Kyllä tämä on ylittänyt omat odotukseni. — Helena Kallio

Kallion päivä on alkanut varhain aamuyöllä leivän leipomisen merkeissä. Kahvilan puolella hänellä on kaverina työntekijä.

— Leivän lisäksi kysytään piirakoita, sämpylöitä ja pullaa. Myyntiä on ollut niin paljon, että välillä on jouduttu myymään eioota.

Kallio lupaa, että mikäli vain aika riittää, niin kesäkahvila on toiminnassa myös ensi kesänä.

— Järjestämme tosin kesäisin paljon häitä ja muita juhlatilaisuuksia, joten aikaa on vain rajallisesti. Kysynnän puolesta kahvilan pitäminen on kyllä selvästi kannattavaa.

Kontion leivintuvan kesäkahvila avoinna vielä kolme kertaa:

Pe 5.7. kello 14—18

Pe 26.7. kello 14—17

Pe 2.8. kello 14—18

Osoite: Kontionpääntie 137, Salosaari

Helena KallioLeivintuvan pihapiirissä on myös kanala. Monissa
leivonnaisissa käytetäänkin talon omien kanojen munia.
Leivintuvan pihapiirissä on myös kanala. Monissa leivonnaisissa käytetäänkin talon omien kanojen munia.

Luetuimmat

Kommentoidut