Opiskelijat marssivat huomenna Helsingissä opintotukileikkauksia vastaan — Etelä-Karjalasta ei ole bussikyytejä

Helsingissä järjestetään huomenna iltapäivällä mielenosoitus opintotuen leikkauksia vastaan. Mielenosoituksen Facebook-sivuilla osallistujia on ilmoittautunut jo reippaasti yli 4 000.

Etelä-Karjalasta ei olla järjestämässä bussikuljetuksia Helsinkiin, vaan halukkaat voivat osallistua mielenosoitukseen omatoimisesti.

Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Eero Turkulainen kertoo, että jäsenten innostusta lähteä mielenosoitukseen kartoitettiin.

— Vastakaikua ei tullut tarpeeksi. Sen vuoksi päätimme, ettemme lähde tyhjällä linja-autolla.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Ville-Matti Rissasen mukaan mielenosoitus jo muutenkin melko laaja.

— Ehkä meidän ylioppilaskuntamme panosta ei siihen enää tarvita. Lappeenrannasta on kuitenkin aika helppo junalla kulkea Helsingin keskustaan, joten halukkaat varmasti pääsevät mielenosoitukseen.

Opintotuesta on tarkoitus leikata 150 miljoonaa euroa, josta 70 miljoonaa vuoteen 2019 mennessä. Leikkaukset aiotaan toteuttaa pienentämällä opintorahaa, vähentämällä tukikuukausia ja nostamalla vaatimuksia opintojen edistymisestä.

Hallitus käsittelee opintotukileikkauksia maaliskuun aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.