Saimaasta perjantaina ylös naarattu skootteri löysi omistajan: Imatralaisen Sanni Vesalan skootteri varastettiin murron yhteydessä vuonna 2017 — Perhe toivoo, että murtotapaus ratkeaisi vihdoin ja viimein

Skootteri varastettiin perheen lomamatkan aikana lokakuussa 2017. Vesalat tekivät tuolloin murrosta ja varkaudesta poliisille rikosilmoituksen.

Sari Vesala

Poliisi palautti Saimaasta ylös nostetun skootterin takaisin omistajilleen lauantaina iltapäivällä.
Poliisi palautti Saimaasta ylös nostetun skootterin takaisin omistajilleen lauantaina iltapäivällä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos nosti Saimaasta sukellusharjoituksen yhteydessä skootterin perjantaina. Nyt Saimaasta ylös nostettu skootteri on palautettu takaisin omistajalleen.

Kymco -merkkisen skootterin omistaa imatralainen Sanni Vesala. Vesalan skootteri katosi lokakuussa 2017, kun perhe oli lomamatkalla.

— Saatiin toiseksi viimeisenä iltana puhelu, että meidän kotiin on murtauduttu. Selvitettiin sitten asiaa, ja skootteri oli ainoa, mitä meiltä oli varastettu, Vesala kertoo.

Asiasta tehtiin tuolloin rikosilmoitus. Tähän päivään mennessä ei ole selvinnyt, kuka tai ketkä murron ja skootterin varkauden takana ovat. Taloon murtauduttiin sisälle ikkunasta, ja myös autotallin ovi koki vaurioita. Perheen äiti Sari Vesala toivookin, että murto voisi vihdoin ja viimein ratketa.

— Kyllä siitä isot vahingot meille tuli, ja varmasti myös vakuutusyhtiö olisi kiinnostunut selvittämään asian. Tärkeintä tässä oli se, että juttu nousi uudestaan esille. Jos jollain vaikka rupeaisi omatunto kolkuttelemaan. Toivotaan, että tekijät jäisivät vielä kiinni, hän sanoo.

Skootteri löysi omistajan facebookin avulla

Vesalat huomasivat kadonneen skootterin löytymisen facebookista. Sari Vesala oli nähnyt kuvallisen päivityksen skootterin nostamisesta Saimaasta, ja he pohtivat, että tämähän saattaisi olla meidän kadonnut skootteri.

— Otimme yhteyttä poliisiin ja selvisi, että se on se meidän kadonnut skootteri, Sanni Vesala kertoo.

Skootterin löytyminen tuli perheelle yllätyksenä. He epäilivät, että skootteria ei löytyisi enää koskaan.

— Joskus mietittiin, että se voisi olla mahdollista, että se on heitetty Vuokseen tai Saimaaseen. Ei kuitenkaan uskottu, että sitä enää löytyisi, Sanni Vesala toteaa.

Skootterille ei tosin tänä päivänä enää käyttöä ole. Vesala sai viime kesänä ajokortin, joten nykyisin matkat taittuvat auton ratissa. Skootterissa olisi myös paljon korjattavaa, mikäli sen vielä ajokuntoon haluaisi.