Liejuun uponnut hevonen pelastettiin tuntien uurastuksen jälkeen Luumäellä, löydettäessä hevosesta ei näkynyt kuin pää ja selkä

Hevonen saatiin lopulta suo-ojasta ylös traktorin kauhalla nostamalla.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Luumäen palokunta uurasti pitkään saadakseen karkuteille lähteneen 
hevosen turvaan. Kuvassa pelastustöissä Eero Kiuru (vas.), Timo 
Rantamäki ja Aki Vallentin.
Luumäen palokunta uurasti pitkään saadakseen karkuteille lähteneen hevosen turvaan. Kuvassa pelastustöissä Eero Kiuru (vas.), Timo Rantamäki ja Aki Vallentin.

Liejuiseen suo-ojaan vajonnut hevonen pelastettiin monen tunnin rehkimisen jälkeen onnellisesti turvaan torstaina Luumäellä.

Pulaan joutunut hevonen oli edellisen kerran nähty Taavetin pohjoispuolella olevalla ylälaitumella edellisiltana yhdentoista aikaa.

Kun omistaja lähti torstaina iltapäivällä etsimään hevosta, hän löysi sen liejuiseen mutta virtaavaan suo-ojaan uponneena.

Siinä vaiheessa hevosesta ei näkynyt kuin pää ja selkä. Luumäen palokunta hälytettiin paikalle nostourakkaan.

— Me siellä temusimme ensin melkein pari tuntia taljojen ja liinojen kanssa, mutta eivät voimat riittäneet. Sitten yksi paikallinen isäntä tuli traktorilla ja kauhalla nostamalla saimme sen lopulta pois, palomestari Lasse Vallentin kertoo.

Pelastustöiden jälkeen hevonen lepäili ensin vähän aikaa. Kun se käännettiin toiselle kyljelleen, niin se nousi jaloilleen ja lähti kävelemään omistajansa talutuksessa.

— Hevonen vapisi jonkin verran, koska se oli ollut siellä vaikka kuinka kauan, mutta muuten se näytti kyllä ihan hyvävoimaiselta, Vallentin kuvailee.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset