Uukuniemeläiset lampaat pyrkivät pankkiin Kesälahdella — ”Finanssitaju vai rahanhaju vai mikä lie tuonut ne ovelle”

Oviin ilmestyi uusia kieltokylttejä lampaille.
Harvinainen näky pankin ovella: pankkiin on jono ja jonossa lampaita.

Kesälahden Osuuspankin verkkosivuilla kerrottiin keskiviikkona, että pankkiin oli jonoksi asti uusia asiakkaita.

Kuvassa oli viisi lammasta ihmettelemässä, miksi ovi ei aukea.

Pieni pankki pystyy reagoimaan asioihin ketterästi.

Lehdet olivat napanneet pankin tiedotteen ja lukijat olivat jakaneet sitä moneen kertaan. Eilisaamuun mennessä tapahtuma oli tavoittanut jo 45 000 ihmistä.

— Niin hyvää ja painavaa asiaa verkkosivuille ei saa, että se herättäisi suurempaa mielenkiintoa. On erinomainen saavutus, jos pystymme joskus tavoittamaan 2 000 ihmistä. Sitten kun mennään täysin asian vierestä, niin saamme hetken paistatella valokeilassa, kertoo toimitusjohtaja Toni Ruokanen tyytyväisenä some-pankin räjäytyksestä.

Lampaat olivat Uukuniemen pitäjästä Suurtuvan tilalta, josta Pro Kesälahti -yhdistys oli vuokrannut ne kesäksi maisemanhoitotehtäviin.

Lampaat laidunsivat pankin läheisyydessä. Todennäköisesti ne ovat kurkotelleet syötävää aidan takaa, jolloin se on antanut periksi. Karkulaiset saatiin nopeasti Kesälahden keskustasta kiinni ja lampurit kävivät hakemassa ne kotiin.

Nopeasti toimittiin myös pankissa. Kun toimitusjohtaja huomasi, että asia herätti huomiota ja hilpeyttä sosiaalisessa media, päätti hän takoa niin kauan kuin rauta on kuuma.

— Pieni pankki pystyy reagoimaan asioihin ketterästi, viittaa Ruokanen myös oveen ilmestyneeseen kylttiin.

Ovessa on kieltomerkki koirille, mutta tätä nykyä myös lampaille.

— Hyvät asiakkaamme. Hetken asiaa mietittyämme olemme päätyneet tasa-arvoiseen kohteluun myös eläinten osalta. Emme halua pahoittaa koiranomistajien mieliä, ja myös allergiasta kärsivien on turvallista tulla jatkossakin asioimaan meillä, pankki tiedottaa kieltomerkkiin liittyen.

Pankissa heräsi myös keskustelu siitä, mitä sana maaseutupankki tarkoittaa.

— En ole kuullut, miten se määritellään tai mitkä ovat kriteerit, mutta olivatpa ne mitkä tahansa, meidän pankki todennäköisimmin täyttää ne, sanoo Ruokanen.

Lampuri Maaret Berg-Tynkkynen antoi Facebookissa pankille pisteet nopeasta reagoinnista ja hyvästä huumorintajusta.

Kommenteissa kehutaan myös hyvin koulutettuja lampaita.

— Finanssitaju vai rahanhaju vai mikä lie tuonut ne ovelle, pohtii Ruokanen.

Auli Terävä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat