Imatran kaupunki edistää asukkaiden liikkumista uudella ohjelmalla — Nyt kerätään tietoa imatralaisten liikkumistottumuksista ja -toiveista

Omista liikkumistottumuksista voi kertoa kaupungin nettikyselyssä 9. kesäkuuta saakka. Lisäksi toivotaan ideoita kuntalaisten aktivoimiseksi.

Päivä Heiskanen

Liikkumisohjelma ja liikkuminen näkyy jatkossa Imatran sähköisissä kanavissa.
Liikkumisohjelma ja liikkuminen näkyy jatkossa Imatran sähköisissä kanavissa.

Imatran kaupunki haluaa lisätä kuntalaisten liikunnan määrää. Tästä syystä parhaillaan valmistellaan liikkumisohjelmaa, jolla pyritään lisäämään asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.

Kaupungin tiedotteen mukaan jatkossa liikkumista edistetään yhteistyössä eri kansalaisjärjestöjen, yhteisöjen, liikuntaseurojen, yritysten ja asukkaiden kanssa.

Nettikysely on nyt avoinna

Liikkumisohjelman rakentamista varten parhaillaan selvitetään kaupunkilaisten liikkumistottumuksia nettikyselyn avulla. Lisäksi pyritään selvittämään, mitkä asiat saavat imatralaiset innostumaan liikkumisesta.

— Toivomme, että mahdollisimman moni kaupunkilainen vastaisi kyselyyn ja kertoisi omista liikuntatottumuksistaan ja -toiveistaan. Näin saisimme arvokasta tietoa tulevaa liikkumisohjelmaa varten, kertoo hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala tiedotteessa.

Ohjelman tarkoituksena on madaltaa kynnystä liikkua arjessa, ja tehdä liikkumisesta sekä sen aloittamisesta mahdollisimman houkuttelevaa ja helppoa. Kaupunkiympäristöä ja liikuntatarjontaa pyritään jatkossa kehittämään niin, että se kannustaisi arkiaktiivisuuteen ja liikkumiseen. Kyselyn toivotaan tuovan myös uusia ideoita kuntalaisten aktivoimiseksi.

Kyselyyn voi vastata Imatran kaupungin nettisivuilla 9. kesäkuuta mennessä.

Luetuimmat