Imatran seudulle on myönnetty 113 hirven pyyntilupaa – Määrä on yli puolet pienempi kuin viime vuonna: "Viime vuonna etenkin vasojen määrä oli vähäinen"

Suunnitelmissa on kaataa 85 aikuista hirveä ja 56 vasaa Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistyksen alueella.

Sami Karppinen

Hirven metsästyskausi alkaa lauantaina 10. lokakuuta.
Hirven metsästyskausi alkaa lauantaina 10. lokakuuta.

Metsästysporukat suuntaavat hirvijahtiin jälleen lauantaina.

Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistyksen alueelle on jaettu 113 hirven yhteispyyntilupaa tälle syksylle, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Kurki.

– Luvat on suunniteltu käytettäväksi niin, että kaadetaan 85 aikuista hirveä ja 56 vasaa. Eli siinä tapauksessa pääluvuksi tulisi yhteensä 141 hirveä.

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen alueelle hirven pyyntilupia on jaettu 192 kappaletta. Koko Kaakkois-Suomen alueelle on myönnetty yhteensä 2 039 kaatolupaa.

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen alueella lupien määrä on pysynyt samoissa lukemissa kuin viime vuonna. Ruokolahden-Imatran seudulla pyyntilupien määrä on sen sijaan laskenut.

– Viime vuonna jaettiin 277 yhteispyyntilupaa. Kaatolupien määrä perustuu Luonnonvarakeskuksen tekemään kanta-arvioon. Lisäksi metsästäjät käyvät vuosittain keskusteluja maanomistajien kanssa siitä, minkä verran pyyntilupia haetaan, Kurki sanoo.

– Nyt hirvikanta on jonkin verran pienentynyt. Viime vuonna etenkin vasojen määrä oli vähäinen.

Metsästysporukoiden määrä kasvoi yhdellä

Hirvenmetsästyskausi alkaa 10. lokakuuta ja se päättyy 15. tammikuuta 2021.

– Syyskuun alussa alkoi jo peltohirven metsästys. Vuoksi-Immola -alueella on kaadettu tähän mennessä neljä peltohirveä, Kurki kertoo.

Tällä hetkellä Ruokolahden-Imatran riistanhoitoyhdistyksen alueella toimii kaikkiaan 33 hirvenmetsästysseuraa ja -seuruetta.

Kurjen mukaan määrä kasvoi viime vuodesta yhdellä, kun Ruokolahden ja Rautjärven rajalla metsästävä porukka siirtyi yhdistyksen puolelle.

Kurki itse metsästää Kaukopään metsämiehissä. Hänellä on alkamassa jo 39. metsästysvuosi.

– Tulevana viikonloppuna en ole vielä metsälle lähdössä. Tarkoituksena on lähteä hirvijahtiin 17. lokakuuta.

Kurki toivoo jo viileämpiä syysilmoja.

– Meillä ei ole metsällä käytössä kylmätiloja, joten saaliin säilyttäminen ei onnistu lämpimillä keleillä. Yhtään ei kärsisi olla yli kymmentä lämpöastetta, vaan mieluummin lukemat saisi olla korkeintaan viiden asteen tietämillä.

Tässä vaiheessa Kurki ei lähde vielä alkavaa metsästyskautta arvioimaan.

– Yhteään ei vielä tiedä, millainen kausi on tulossa. Sen näkee sitten lauantain jälkeen, mikä on tilanne.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut