Etelä-Karjalassa odotellaan kiinalaisia turisteja ja myydään venäläisille lisäpalveluista karsittua lomaa

Maija Kaibijainen

Rauhan kylpylässäkin voi nyt ostaa erikseen majoituksen, ravintolapalvelut ja aktiviteetit.

Etelä-Karjalan matkailumarkkinoinnissa tähyillään Venäjän yli Kiinaan — myös yhdessä venäläisten kanssa.

— Meillä oli 18. helmikuuta Pietarissa workshop, missä oli mukana yrittäjiä koko Saimaan alueelta. Pohdimme, miten yhteistyössä naapurin kanssa voisimme olla kiinnostavia kiinalaisille, Gosaimaan markkinoinnista vastaava Suvi Ahola kertoo.

Venäläisiä Etelä-Karjala kiinnostaa hänen mukaansa edelleen, vaikka matkailijamäärät ja rahankäyttö ovat vähentyneet. Venäläiset ostavat nyt lomailuun mielellään pelkän mökkimajoituksen ja kokkaavat itse ruokansa. Tarjonta on muuttunut tarpeen mukaan

— Yrittäjien palautteen mukaan on hyvä myydä peruspaketteja kuten mökki- ja hotellimajoitusta, joista lisäpalvelut on karsittu pois, Ahola kertoo.

Gosaimaa on Etelä-Karjalan kuntien ja matkailuyritysten perustama yhtiö, joka vastaa maakunnan matkailun yhteismarkkinoinnista ja ylläpitää verkossa goSaimaa.com-portaalia.

Lue maakunnan ja Imatran seudun matkailunäkymistä lisää päivän Uutisvuoksesta tai digilehdestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.