Ovako myy 122 asuntoaan Imatralla: Ostaja on Parikkalan Koitsanlahdenkin omistava Ilkka Jylhä

Tipula, Inssinkuja 6 ja Teelmäkuja 3 myytiin tällä viikolla Prismarakennus Oy:lle. Loputkin asunnot siirtyvät yhtiölle kahden vuoden aikana. Vuokrasopimukset jatkuvat entisin ehdoin, uusi omistaja lupaa.

ANU PAKARINEN

Omistajavaihdos tuli asukkaille puskista, kertovat Jaakko Freundlich, Ari Nurminen ja Kalle Halla. Kaikki ovat 
asuneet Tipulassa yli kymmenen vuotta ja viihtyvät. - Tämä on hyvä 
yhteisö. Mitään riitoja ei ole.
Omistajavaihdos tuli asukkaille puskista, kertovat Jaakko Freundlich, Ari Nurminen ja Kalle Halla. Kaikki ovat asuneet Tipulassa yli kymmenen vuotta ja viihtyvät. - Tämä on hyvä yhteisö. Mitään riitoja ei ole.

Ovako luopuu kaikista Imatralla omistamistaan 122 vuokra-asunnosta.

Ostaja on turkulainen asuntovuokraukseen keskittyvä Prismarakennus Oy, jonka pääomistaja on Parikkalan Koitsanlahden kartanon omistaja Ilkka Jylhä.

Imatralla on todella edulliset asunnot, mutta hyvät vuokramarkkinat. Vuokrat on samat kuin Tampereella, mutta asunnot paljon halvempia. — Ilkka Jylhä

Tällä viikolla tehtiin kaupat kolmesta kerrostalosta.

Kauppaan sisältyvät Ensontie 60 eli Tipula, Inssinkuja 6 sekä Teelmäkuja 3, joissa on yhteensä 38 asuntoa.

— Meillä on kaikkiaan yhdeksän kerrostaloa, joista kolme myytiin. Myös lopuista kuudesta kerrostalosta on esisopimus Prismarakennuksen kanssa, kertoo Imatran terästehtaan talousjohtaja Petri Kemppi.

Lopullisesti kaupat saatetaan päätökseen kahden vuoden aikana. Kauppahintaa ei kerrota.

Vanhimmat 1930-luvulta

Asunnot rakennettiin alun perin terästehtaan henkilöstölle 1930–1960-luvulla. Useimmissa on vuokralaiset tälläkin hetkellä.

Omistajanvaihdos tuli täysin puskista, kertovat Tipulassa pitkään asuneet Jaakko Freundlich, Ari Nurminen ja Kalle Halla.

 

Vuonna 1950 rakennettu Ensontie 60 on ehtinyt toimia ruotsinkielisenä kouluna ja nuorten naisten asuntolanakin, mistä periytyy lempinimi "Tipula"

— Kuului epämääräisiä huhuja, sitten tuli tiedote.

Asukkaat ennättivät jo huolestua vuokrien nousevan.

Tunnelmat rauhoittuivat, kun uusi omistaja lähetti edustajansa paikan päällä vakuuttamaan, että kaikki jatkuu kuten ennenkin. Käynti oli paikallaan, miehet kiittävät.

— Mitään hirveää ei tapahdukaan. Asiat selvisivät kerralla, mikä oli hyvä juttu.

"Asunnot ovat ihania"

Myydäänkö asunnot, nouseeko vuokra, miettivät puolestaan Inssinkuja 6:ssa asuvat Satu Kurri ja Petri Oravuo uutisen kuultuaan. He viihtyvät sadassa neliössään niin hyvin, että olisivat valmiit lunastamaan asuntonsa itselleen. He odottavat rauhallisin mielin, mitä tuleman pitää.

Satu Kurri viihtyy vanhassa kivitalossa Inssinkujalla. Talo on täynnä viehättäviä yksityiskohtia ja asunnot ihania, hän kehuu.

— Asunnot ovat ihania ja sijainti loistava. Työmatka on kilsan. Täältä emme halua minnekään, terästehtaalla työskentelevä pariskunta kehaisee.

Halpuus houkutteli

Imatra on Prismarakennuksen pääomistajalle Ilkka Jylhälle valmiiksi tuttu. Yhtiö omistaa kaupungista entuudestaan muutamia vuokra-asuntoja.

Suurin osa sen vuokra-asunnoista sijaitsee kuitenkin muualla Suomessa, etupäässä varuskunta-alueiden liepeillä, mistä valtio on myynyt ahkerasti pois kiinteistöjään.

Jylhän mukaan ei ole mitään erityistä syytä, miksi yhtiö halusi Ovakon asunnot itselleen. Ne nyt sattuivat olemaan tarjolla edullisesti, hän sanoo. Imatra on hänestä erinomainen sijoituskohde.

Inssinkuja 6 rakennettiin vuonna 1949 työnjohtajien asunnoiksi.

— Imatralla on todella edulliset asunnot, mutta hyvät vuokramarkkinat. Vuokrat on samat kuin Tampereella, mutta asunnot paljon halvempia.

Jylhä vahvistaa kaiken jatkuvan vuokralaisten kannalta entiseen tapaan.

— Ei tarvitse pelätä vuokrasopimuksen irtisanomista tai ehtojen muuttumista. Arvostamme sitä, että asunnoissa on pitkäaikaisia vuokralaisia. Se on meille tärkeää.

Käsky ei tullut Japanista

Ovakon tuoreeseen omistajavaihdokseen asuntojen myynti ei liity mitenkään, Petri Kemppi Ovakolta kertoo.

Käsky ei siis tullut Japanista, vaan asunnot pantiin myyntiin jo muutamia vuosia sitten. Ne haluttiin nimenomaan myydä yhdessä nipussa, eikä yksitellen vaikkapa nykyisille asukkaille, sillä se olisi ollut pitkä, pitkä tie, Kemppi sanoo.

Rakennusten lisäksi kauppa koskee maa-alueita talojen ymärillä.

— Tontit muodostetaan jokaiselle, Kemppi kertoo.

1937 rakennetussa Teelmäkuja 3:ssa on kahdeksan asuntoa.

Kyse on hänen mukaansa ”luonnollisesta jatkumosta”. Asuntojen omistaminen ja vuokraus eivät ole Ovakon ydintoimintaa.

— Me keskitymme yhtiön kehittämiseen.

Yhtiön omistukseen jäävät enää vierastalo sekä henkilöstön kesänviettopaikka Rajaniemi Joutsenossa.

Kaupanteon kohteet:

Ensontie 60

Teelmäkuja 3

Inssinkuja 6

Rautaveikonkuja 6

Taoskuja 3

Malmikatu 21

Inssinkuja 4

Rautaveikonkuja 3

Rautalankuja 48

Luetuimmat

Uusimmat uutiset