Uukuniemen viimeinen kauppa on taas menossa kiinni — Jatkaja pitäisi löytää syyskuun loppuun mennessä

Simo Härkönen

Tiina Ahonen etsii Pyhäjärven kyläkauppaan jatkajaa.

Pyhäjärven kyläkauppaan Parikkalan Uukuniemellä etsitään jatkajaa.

Yrittäjä Tiina Ahonen avasi osuuskaupan 2015 sulkeman kaupan uudelleen viime kesänä, mutta nyt hän on lähdössä takaisin entisiin töihinsä.

Jos jatkajaa ei syyskuun loppuun mennessä löydy, kauppa uhkaa mennä jälleen kiinni.

— Toivon mukaan kauppa ei mene kiinni vaan kauppias vaihtuu. Jotain on viritteilläkin, pidetään peukkuja, että jatkaja löytyisi, Ahonen sanoo.

Jatkaja voi tulla kiinteistöön vuokralle tai ostaa sen itselleen.

Ahonen korostaa, että Uukuniemi on hänelle paikkana rakas ja asiakkaat ovat olleet ihana voimavara.

— Olen kuitenkin toisen alan ihminen ja tämä oli minulle kokeilu. Oli tilaisuus ja halusin nähdä, tulisiko kyläkaupan pitämisestä minulle unelma-ammatti.

Ahosen koti on koko ajan ollut Lappeenrannassa ja Uukuniemellä tukikohtana on toiminut vapaa-ajan asunto. Reissaaminenkin on vaikuttanut ratkaisuun.

— Vuosi on ollut mielenkiintoinen, mutta haluan kuitenkin palata entisiin töihini hautaustoimistoon ja kukkakauppaan. Se on minun alani, eikä ratkaisun viivyttämisessä ole järkeä, kun se kuitenkin on näin selvä. Miksi tehdä jotain puolella teholla, kun mielenkiinto on muussa?

Ahosen mukaan kyläkaupan luonne on sellainen, että kauppiaan pitää olla valmis käyttämään siihen paljon aikaa.

— Kauppa pitää kokea omaksi. Kesällähän on suhinaa ja vauhtia, talvi on hyvin paljon hiljaisempi. Molempiin pitää osata asennoitua.

— Mutta onhan siinä mahdollisuuksia. Kahvio on tuonut kaupalle lisää elämää ja väkeä voi houkutella liikkeelle myös tapahtumilla. Itsekin käyn kaupalla mielelläni myös jatkossa, mutta siellä tiskin toisella puolella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.