Maakuntauudistuksen valmistelu nielee rahaa, Etelä-Karjalan liiton talousarvioesitys jäi pakkasen puolelle

Jäsenkunnille ei koidu lisäkuluja. Alijäämä katetaan edellisten vuosien ylijäämästä.

Pekka Hölkki

Etelä-Karjalan maakunnan väliaikaishallinnon on määrä käynnistyä kesällä 2018. Maakuntavaalit järjestetään näillä näkymin ensi lokakuussa.

Uuteen maakuntahallintoon valmistautuminen näkyy Etelä-Karjalan liiton ensi vuoden talousarvioesityksessä. Suurimmat menojen muutokset kuluvaan vuoteen verrattuna koskevat maakuntauudistuksen valmisteluun liittyvien hankkeiden omarahoitusosuuksia.

Vuoden 2018 talousarvion toimintakulut ovat vajaat 2,6 miljoonaa euroa ja talousarvio on vuosikatteen ja poistojen jälkeen runsaat 0,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Jäsenkunnille ei koidu tästä lisäkuluja, sillä alijäämä katetaan kertyneestä ylijäämästä.

Liiton maksuosuus on noin 16,94 euroa asukasta kohden. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 0,07 euroa.

Maakuntauudistuksen toimeenpanon ohella talous- ja toimintasuunnitelmassa valmistaudutaan raja-alueyhteistyön vahvistamiseen, vuosien 2018—20121 maakuntaohjelmaan sekä muun muassa seuraavan hallitusohjelman valmisteluun.

Maakuntahallitus hyväksyi osaltaan vuosien 2018—20121 toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018 ja esittää niitä maakuntavaltuuston hyväksyttäväksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.