Imatran perinne yksimielisestä kaupunginjohtajavalinnasta rakoilee, asiasta ennakoidaan äänestystä

Minna Mäkinen

Imatran kaupunginjohtajavalinta on määrä saada kaupunginvaltuuston käsittelyyn maaliskuussa.

Imatran kaupunginjohtajavalinta näyttää mutkistumisen merkkejä.

Imatralaiseen perinteeseen on kuulunut, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan yksimielisesti. Perinne on murtumassa. Tämän hetken tietojen valossa yksimielistä esitystä uudesta kaupunginjohtajasta ei olla saamassa.

Jakolinja kulkee käytännössä Antti Vuolanteessa. Porvaripuolueet eivät sulata demarien ajamaa Vuolannetta kärkikamppailuun kaupunginjohtajanpaikasta.

Keskustan Kari Toivanen arvioi, ettei valinnasta saada yksimielisyyttä.

— Tuntumani mukaan valinta menee äänestykseen. On vaikea uskoa, että yksimielistä ratkaisua löydetään.

Kyseessä on pattitilanne.

— Meille ei käy Vuolanne ja demareille ei käy muut ehdokkaat.

Kokoomuksen Ismo Pöllänen on samoilla linjoilla.

— Yksimielistä valintaa ei ole tulossa. Aika näyttää, edetäänkö näillä ehdokkailla valtuustoon ja äänestetään, vai haetaanko vielä uutta ehdokasta.

Perussuomalaisten Erkki Saarimäki ei kommentoi kaupunginjohtaja-asiaa suuntaan tai toiseen.

Toiselle kierrokselle kaupunginjohtajakisassa valikoituivat diplomi-insinööri Rami Hasu Haminasta, Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen ja valtiotieteen maisteri Antti Vuolanne Porista.

Demarien Heikki Tanninen on vaitonainen valintaprosessin suhteen.

— Kaikkihan on mahdollista. Perinne on ollut, että valtuustolle esitettävä ehdokas on yksimielisen päätöksen tulos. On haettava niin kauan yhteisymmärrystä, että yksimielinen päätös löytyy.

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä koostuu valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistosta, ja lisäksi Heikki Luukkasesta, joka on demariryhmän puheenjohtaja.

Olli-Pekka Härmä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.