Harisen yrittäjäveljekset lämmittivät Hossukan helmen saunan viimeistä kertaa —  Saimaa Adventures purki tilaussaunan vuokrasopimuksen

Vuokrasopimus Imatran kaupungin kanssa oli solmittu kymmeneksi vuodeksi. Harisille kuusi riitti. Kannattavuus heikkeni parina viime vuotena.

Heidi Veijalainen

Saimaa Adventures vuokrasi Hossukan helmen vuonna 2012.
Saimaa Adventures vuokrasi Hossukan helmen vuonna 2012.

Saimaa Adventures lämmitti Hossukan helmen saunan viimeistä kertaa viikko sitten keskiviikkona.

Sen jälkeen se on purkanut vuonna 2012 kymmeneksi vuodeksi solmitun vuokrasopimuksensa Imatran kaupungin tytäryhtiön Imatran seudun yritystilojen kanssa.
— Kuusi vuotta on saunaa nyt pyöritetty, ja kaksi niistä on kannattanut aiempaa huonommin, toteaa Ville Harinen, Saimaa Adventuresin toimitusjohtaja.

Yritys maksoi saunasta kaupungille 30 000 euron suuruista vuosivuokraa.
Kun sopimusta solmittiin, kaupunki lupautui ostamaan siltä palveluja 11 000 eurolla, eli saunavuoroja henkilökunnalleen.
Siitä ei kuitenkaan oltu sovittu, että kaupunki ostaisi vuoroja yhtä kauan, kun Saimaa Adventures on Hossukan helmessä vuokralla. Esimerkiksi viime vuonna se vuokrasi vuoroja 3 500 eurolla, Harinen kertoo.
— Kaupunki koitti kyllä paikata tilannetta käyttämällä saunassa vieraitaan.

On vielä arvailujen varassa, mitä Hossukan helmelle jatkossa tapahtuu. Saimaa Adventuresin muihin bisneksiin siellä toimimisen loppuminen ei vaikuta, Harinen sanoo.
— Päinvastoin. Siirrämme jo Hossukkaan sovittuja tilaisuuksia muun muassa Holiday Club Saimaalle, sekä toukokuussa aukeavaan ravintola Rauhanrantaan.
Osa tilaisuuksista siirtyy myös yrityksen uuteen kohteeseen, Masteen saareen Saimaalla. Myös sieltä löytyy saunoja ja mökkejä.

Tänä kesänä Saimaa Adventures tuo vuokralle myös sähköavusteisia läskipyöriä, sekä sähköperämoottoreilla varustettuja veneitä.
Luetuimmat