Ravintola Leko’s yhdistelee makuja monesta maasta ja innosti kalustemyyjänä toimineen Kosti Turusenkin mukaan ravintolabisnekseen

Rauhassa ruoan ystäviä hemmotellaan, kun Asematiellä aukeaa kaksi uutta ravintolaa.

Silva Laakso

Kosti Turunen ja Leo Khater ovat yhtiökumppaneita uudessa ravintolassa, joka tarjoaa makuja monesta maasta.
Kosti Turunen ja Leo Khater ovat yhtiökumppaneita uudessa ravintolassa, joka tarjoaa makuja monesta maasta.

Leko’s-ravintolassa paikat ovat vielä pienessä kaaoksessa, mutta hyvin paljon on ehtinyt tapahtua viimeisten viikkojen aikana. Asematie 4:ssä sijaitsevan ravintolan sisätilat on remontoitu lähes lattiasta kattoon ja reilun viikon päästä on valmista, lupaavat uudet yrittäjät.

Leko’s nimittäin avaa ovensa vappupäivänä asiakkaille.

— Täällä on kyllä moni käynyt jo sisälläkin asti ihmettelemässä, että mitä täällä tapahtuu ja koska avaamme. Meidät on otettu hirmu hyvin vastaan täällä alueella, kertoo Kosti Turunen.

Uteliaille riittääkin ihmeteltävää, sillä Leko’s on jo toinen uusi ravintola Asematiellä, joka avaa ovensa lyhyen ajan sisällä. Pääsiäisviikolla aukesi myös Pizzeria Lara, joka on vain kivenheiton päässä. Ravintolat ovat kuitenkin erilaisia, sillä Leko’s tarjoaa ruokaa monesta eri kulttuurista ja monenlaiseen tarpeeseen.

— Meille tulee italialaista ja meksikolaista ruokaa, Á la carte -annoksia ja lounas. Lisäksi haluamme tehdä cateringia, luettelee Lotfi Khater.

Khateria kutsutaan yleensä Leoksi, sillä oikea etunimi taipuu huonosti suomalaisten suuhun.

Silva Laakso

Sisällä on tehty iso remontti. Kaikki tavarat pitää saada paikoilleen 1. toukokuuta mennessä, jolloin ravintola aukeaa.

Kalustemyynnistä ravintolaan

Yrittäjäkaksikolla on ravintola-alasta osittain kokemusta. Italialais-egyptiläiset juuret omaava Khater on opiskellut ravintola- ja matkailualaa ja ehtinyt työskennellä Imatralla lähes jokaisessa merkittävässä paikassa. Khaterin ansioluettelosta löytyvät muun muassa molemmat kylpylät ja Valtionhotelli.

— Mutta Kosti on ravintolan kasvot! Minä olen vain keittiössä, Khater toteaa kainosti.

Turuselle ravintola-alalle siirtyminen on taas hyppy tuntemattomaan. Hän työskenteli kalustemyyjänä myynnin ja markkinoinnin parissa.

— Leo houkutteli minua ravintola-alalle 6—7 vuotta, ennen kuin lähdin, Turunen nauraa.

Imatra on Turuselle tuttu paikka, sillä on asunut täällä kahdeksan vuotta. Sitä ennen koti löytyi Joensuusta. Turunen uskoo, että myyntikokemuksesta on hyötyä myös ravintola-alalla. Ihmisten lähestyminen ei ujostuta.

Silva Laakso

Avaamme pian, kertoo kyltti ikkunassa. Se on tiedoksi alueen asukkaille, joiden keskuudessa uusi ravintola on herättänyt kiinnostusta.

Laadukkaat raaka-aineet

Ennen vappupäivän avajaisia Khater ja Turunen testaavat annoksiaan kavereilla. Sitä ennen laitetaan vielä kaikki kuntoon ravintolassa.

Ruoasta vastaavalla Khaterilla on selvä visio siitä, mikä tulee olemaan ravintolan vahvuus.

— Täällä tarjotaan hyvää laatua. Kaikki ruoka tehdään tuoreista raaka-aineista, eikä mikään tule pakastimesta.

Khaterin sanaa on uskottava, sillä pakastin lausutaan syvää inhoa äänessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset