Kaupungin hakkuut seisoksissa sateiden vuoksi

Kai Skyttä

Harvennushakkuut ovat kesken Imatran laitamilla. Arkistokuva

Sateinen syksy on vaikuttanut myös Imatran kaupungin hakkuusuunnitelmien etenemiseen. Hakkuita on kesken pystykauppoina Stora Enson kanssa, joka harventaa metsiä kaupungin laitamilla Hallikkalan entisen koulun takana, sekä Pelkolassa.

Hakkuita on jäljellä vielä noin viisitoista hehtaaria, joista kymmenisen on Pelkolan kuusikon harvennusta. Hakkuut ovat kuitenkin seisahtuneet sateiden vuoksi.

—  Metsään ei ole tällä hetkellä asiaa, sillä harvennushakkuut märällä kelillä voivat aiheuttaa juuristovaurioita, joka johtaa puolestaan lahovikaisuuteen, kaupungin metsätalousinsinööri Matti Luostarinen toteaa.

Hän kuvailee olosuhteita äärettömän poikkeuksellisiksi.

Puita kaadetaan kaupungin toimesta tällä hetkellä Ukonniemen alueella, jossa kunnostetaan vanhaa hiekkapysäköintialuetta. Lisäksi Fingrid suorittaa Imatrankoskella puiden kaatoa voimalinjojen reunoilta sähkönjakelun turvaamiseksi.

Kaupungin metsissä kasvaa vuosittain 7000 mottia puuta, josta myydään vuositasolla noin 3000 mottia. Metsää on yhteensä 2800 hehtaaria, josta varsinaista talousmetsää noin 500 hehtaaria.

Kaisa Beltran

Kaisa Beltran

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.