Ajankäyttö huolettaa, monipuolisuus ihastuttaa — Koululaisten säännölliset kuljetukset liikuntatunneille Ukonniemeen alkavat lokakuussa

Vielä nyt käyttökiellossa olevat liikuntasalit eivät aiheuta muutoksia koulujen arkeen, sillä meneillään on ulkoliikuntakausi.

Piia Kaskinen

Kosken yhteiskoulun 9a ja 9b -luokkien tytöt viettivät tiistain liikuntatunnin kävellen ja spurttaillen.
Kosken yhteiskoulun 9a ja 9b -luokkien tytöt viettivät tiistain liikuntatunnin kävellen ja spurttaillen.

Liikuntatunnit muuttuvat pian sekä haasteellisemmiksi, että monipuolisemmiksi kuin ennen, kertovat imatralaiskoulujen liikunnanopettajat.

Uusien koulukeskusten rakentaminen on pistänyt Kosken koululta kaksi liikuntasalia, ja Mansikkalasta yhden salin pois käytöstä.

Vielä nyt salien puute ei tuota kouluille ongelmia, sillä meneillään on ulkoliikuntakausi. Se jatkuu syyslomiin saakka. Koululaiset liikkuvat koulujen omilla ulkokentillä ja lähimaastoissa.
— Sadekeleillä meillä on mahdollisuus mennä Lyseon juhlasaliin. Siellä pystyy tekemään esimerkiksi pienimuotoista kehonhuoltoa ja -hallintaa, kertoo Eeva Multisilta, Kosken yhteiskoulun liikunnanopettaja.

Uusia välineitä yhteiskäyttöön

Säännölliset kuljetukset Ukonniemen urheilupaikoille alkavat syyslomien jälkeen, lokakuun alussa, ja kestävät siihen saakka, kun ulkoliikuntakausi jälleen alkaa, eli huhtikuulle.
— Vuositasolla näiden non-stop -kuljetuksen kustannuksiksi arvioidaan noin 20 000 euroa, kertoo elämänlaatupalveluiden johtaja Harri Valtasola.

Koulut voivat tilata kuljetuksia erikseen jo ennen non-stop -kuljetusten alkamista.

Nähtäväksi jää, minkä verran bussimatkat vievät liikuntatunneista aikaa pois, opettajat pelkäävät. Mutta toisaalta luvassa on melkoinen lisäys liikuntatuntien monipuolisuuteen.

Koulut voivat käyttää jatkossa myös muun muassa jäähallia, tennishallia, Urheilutalon voimistelusalia ja niin edelleen.
— Olemme saaneet pois heitettävien tilalle myös uusia liikuntavälineitä. Tarkoituksena on, että ne ovat tilakohtaisia, eli eivät vain yhden koulun käytössä, Multisilta kertoo.

Ainakin paperilla kuljetussuunnitelmat Ukonniemeen näyttävät hyviltä, kiittelee myös Mansikkalan koulukeskuksen vt. rehtori Lasse Tiilikka.

Luetuimmat