Veli-Matti Kesälahti ehdolla Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajaksi

Antero Vesikko

Veli-Matti Kesälahti puhumassa itsenäisyyspäivän aaton iltajuhlassa vuonna 2013.
Veli-Matti Kesälahti puhumassa itsenäisyyspäivän aaton iltajuhlassa vuonna 2013.

Viisi valtakunnallista maanpuolustusjärjestöä, eli Maanpuolustuskiltojen liitto, Maanpuolustusnaisten Liitto, Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto ja Reserviläisurheiluliitto kokoontuvat viikonloppuna liittokokoustapahtumaansa Turkuun. Tapahtumaan odotetaan noin 500 osallistujaa ympäri maata.

Eräs järjestöjen liittokokousten merkittävimmistä henkilövalinnoista on Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtajan valinta. Noin 28 000 jäsenen Reserviupseeriliiton puheenjohtajaehdokkaita ovat ruokolahtelainen Veli-Matti Kesälahti, helsinkiläiset Leila Kaleva ja Aaro Mäkelä, valkeakoskelainen Tuomas Kuusivaara ja ulvilalainen Petri Ranta. Puheenjohtajaehdokkaat kohtaavat vaalipaneelissa lauantaina klo 13.

Vuosi sitten Kesälahti valittiin liiton toiseksi varapuheenjohtajaksi. Hän historian ensimmäinen Etelä-Karjalan reserviupseeripiiristä puheenjohtajistoon noussut.

Kesälahti on sotilasarvoltaan kapteeni. Hän on toiminut Etelä-Karjalan piirin puheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenenä, sekä Imatran reserviupseerikerhon puheenjohtajana.

Juttua muokattu klo 11.09: Lisätty piste.

Luetuimmat