Imatran Karhumäelle rakennetaan säävarmaa sähköverkkoa 800 asukkaalle — Työt alkavat ensi viikolla

Hankkeen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 aikana.

Kimmo Seppälä

Maakaapeli kestää säitä ja on ympäristöystävällinen. Arkistokuva.
Maakaapeli kestää säitä ja on ympäristöystävällinen. Arkistokuva.

Imatran seudun sähkönsiirto rakentaa Karhumäen alueelle säävarmaa sähköverkkoa. Kyse on siis ilmajohtoverkon maakaapelointihankkeesta.

Sähköverkkoa rakennetaan Karhumäen lisäksi Karhukalliolle, Suolle ja Mustalammelle. Kaikkiaan rakennetaan noin kuusi kilometriä keskijännitteistä ja 18 kilometriä pienjännitteistä ilmajohtoa.

Lisäksi alueen pylväsmuuntamot korvataan säävarmoilla ja ympäristöystävällisillä puistomuuntamoilla. Hanke parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta asiakkaille ja samalla siirtää verkon vastaamaan nykypäivän tehontarvetta.

Hankkeen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 aikana.

Työt alkavat ensi viikolla

Maakaapelointihanke käynnistyy ensi viikolla kaivuutöillä Lempeenlietteentien suunnalta. Samalla kaapeloidaan Imatran kaupungin katuvaloverkkoa

Rakennustöiden aikana teiden varsilla kulkee maanrakennusurakoitsijoiden kaivinkoneita upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Sähköverkkoja uusittava joka tapauksessa

Imatran seudun sähkönsiirron tiedotteessa kerrotaan, että maakaapelointi tehdään Karhumäellä nyt, kun sähköverkkoja joudutaan joka tapauksessa uusimaan.

Ilmajohtoverkon keski-ikä alueella on noin 50 vuotta, minkä vuoksi edessä olisi ollut mittavat kunnossapidolliset toimet. Maakaapeli taas kestää säitä ja on ympäristöystävällinen.

Maanrakennustöiden on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä. Vanhan sähköverkon purkutyöt aloitetaan talvella, mutta purkutöiden aikataulu on sidoksissa uuden maakaapeliverkon käyttöönottoon.

— Hankkeen myötä lisäämme Karhumäen alueella noin 800 asukasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme, kertoo verkko-palveluiden liiketoimintajohtaja Tero Karjola tiedotteessa.

Imatran seudun sähkönsiirron maakaapelointiaste

Koko verkon pituus 2 934 kilometriä, josta maakaapelia 1 410 kilometriä – 48 prosenttia

Keskijänniteverkkoa 885 kilometriä, josta maakaapelia 189 kilometriä – 21,4 prosenttia

Pienjänniteverkkoa 2 049 kilometriä, josta maakaapelia 1 221 kilometriä – 59,6 prosenttia

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut